2017 yılı, halkın HAYIR dalgasıyla yarattığı umudun yılı oldu.
Siyasal İslamcı rejim, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasındaki geliştirdiği sivil darbesini, OHAL ve KHK düzeniyle perçinleşerek toplumu büyük bir baskı altına almasına rağmen toplumun bu baskılara karşı direnişi HAYIR dalgasıyla ve Adalet Yürüyüşü’yle açığa çıktı.
Hileli referandum ve OHAL’e dayanan fiili Başkanlık rejimiyle kullandıkları bütün zorba yöntemlere karşın, Türkiye halkları bu köhnemişliğe teslim olmadı, memleketi teslim etmedi!
2017’de HAYIR iradesinin ve HAYIR dalgasının üzerinden yükselen halkın Adalet Yürüyüşü’nün, Türkiye’nin kurtuluşunun emekçi halkın birleşik mücadelesinde ve özgücünde olduğunu bir kez daha gösterdi!
İktidar ise ortağı MHP ile birlikte, çürümüş düzenlerini ayakta tutmak için toplumu birbirine düşürecek kin ve nefret tohumları ekmeye, iç savaş örgütlenmelerini geliştirmeye, Orta Doğu’daki ateşin içinde debelenerek ülkemizi felaketten felakete sürüklemeye devam ediyor.
Öte yandan bu çürümüş iktidarın nasıl bir yozlaşma içinde olduğunu vergi cennetlerine istiflenen dolarlarda bir kez daha gördük! 2018’e girerken ekonomik krizin faturasını yeni vergilerle, zamlarla halka çıkartmaya devam ediyorlar, emekçilere açlık sınırındaki maaşları reva görüyorlar.
Bu yozlaşma ve güçsüzlük içindeki ülkemiz, ABD emperyalizminin ve büyük güçlerin de oyun sahasına dönüşüyor. Türkiye’nin kaderi halkın elinden alınarak, siyasal İslamcı karanlığa hapsedilmek ya da tepeden-dışarıdan müdahalelerle belirlenmek isteniyor!
Haziran direnişinde ve Hayır dalgasında hep birlikte gösterdiğimiz gibi bu memleketin kaderini ne siyasal İslamcı faşizme terk edeceğiz ne de emperyalist merkezlerin inisiyatifine! Siyasal İslamcı rejimle hesaplaşmanın, bu köhne düzeni değiştirmenin devrimci yolunu yaratarak, memleketin kaderine ve geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız!
2018’e, siyasal İslamcı rejime karşı toplumsal-siyasal alternatifin yaratılması mücadelesinde ileriye doğru adım atacağımız, ülkemizin üzerine düşen tüm gölgeleri kaldırarak sol ve devrimci bir değişim hareketini güçlendireceğimiz bir iddiayla merhaba diyoruz!
Zorba iktidarın baskılarına, hayatın her alanına yaydıkları nefrete ve kötülüklere karşı ülkemizin güzel günlerini Hayır’daki umudu, neşeyi, sevgiyi, paylaşmayı çoğaltarak kazanacağız.
Sonunda biz kazanacağız!
Bütün halkımıza mutlu, güzel ve özgür yıllar dileriz!
Başkan Kurulu
Editör: Haber Merkezi