CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Mayıs Mesajı yaymladı. 1977 yılında yaşanan 1 Mayıs katliamının tüm boyutlarıyla açığa çıkarmanın, yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve gelecek kuşaklara karşı temel sorumluluk olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL ile birlikte temel haklar, özgürlüklerin kısıtlandığını, iş güvencesi tehdidi ve grev haklarının da yok sayıldığını söyledi:

'20 TEMMUZ OHAL DARBESİ, ÖZGÜRLÜK, ADALET VE DEMOKRASİ SORUNU OLARAK KARŞIMIZDA'

"Bencilce ve kar hırsıyla emeğin haklarını budamaya çalışmak, insanlığı açlığa, yoksulluğa mahkum etmek, kanlı paralarla sefahat sürebileceğini sanmak ise tarihsel bir yanılgı olduğu kadar, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Türkiye'yi 16 yıl boyunca yöneten zihniyet bu kötülüğün faili konumundadır. Darbe girişiminin, TBMM'nin değerli üyelerinin parlamenter demokrasiden aldığı güçle ve halkımızın direnme hakkını kullanması yoluyla başarısız kılınmasının ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL sayesinde, temel haklar ve özgürlükler bilinçli olarak yok edilmiştir. 20 Temmuz OHAL darbesinin, başta kamu emekçilerimiz olmak üzere emekçi kesimler üzerinde yarattığı iş güvencesi tehdidi ve grev haklarını kısıtlanması bir özgürlük, adalet ve demokrasi sorunu olarak önümüzde durmaktadır."

'SEÇİMLERDEKİ DAYANIŞMA DEMOKRASİNİN ÖNÜNDEKİ DUVARI YIKMAMIZI SAĞLAYACAK'

24 Haziran seçimlerinin aynı zamanda bir dayanışmaya sahne olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs'ta bütün emekçileri ayağa kalkmaya çağırdı:

"Olumsuz bu tabloya karşın 24 Haziran 2018'de yapacağımız seçimler, demokrasiden, özgürlükten ve emeğin yüce değerinden yana olan tüm kesimlerin dayanışmasına sahne olacaktır. Adalete duyduğumuz susuzluk ve huzura duyduğumuz özlemin yaratacağı birliktelik güzel bir geleceğe kapı aralayacak; demokrasinin önündeki duvarı hep birlikte yıkmamızı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' için bütün emekçileri ayağa kalkmaya çağırıyor, 1 Mayıs'ın huzur dolu bir Türkiye'ye vesile olmasını diliyorum. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günlerin yakın olduğuna duyduğum inançla diyorum ki 'Yaşasın 1 Mayıs'."
Editör: Haber Merkezi