180 vekil ile gireceklerini söyledi. Temelli, 25 Haziran’da kazanacaklarını ve herkesin barış halayına duracağını ifade ettiHalkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt’ta seçim bürosunun açılışına katıldı. Binlerce kişinin katıldığı açılışta Temelli halkı Kürtçe ve Türkçe selamladı.

AKP’nin ülkeye savaştan ve zulümden başka bir şey vermediğini belirten Temelli, “Adaletsizlik sürdürülmeye devam ediliyor. 24 Haziran’a kadar Türkiye’nin her yerinde sokak sokak, kapı kapı dolaşarak bu adaletsizliği anlatacağız. Barışın önündeki engellere biz son vereceğiz. Gelin omuz omuza verelim bu iktidardan hep birlikte kurtulalım. Gelin hesaplarını bozalım. Biz 24 Haziran’da Meclis’e 80 vekil ile değil 180 vekille geleceğiz. 25 Haziran’da herkes barış halayına duracak” diye konuştu. Ülkenin yoksulluğa mahkum edildiğini ifade eden Temelli, “Bu ülkenin kaynaklarını savaşa harcadılar. Esnaf kan ağlıyor. Kadın cinayetleri artıyor. Gençler işsiz. Biz bu adaletsizliklere son vermeye geldik. 24 Haziran günü hiçbir Kürt AKP’ye oy vermeyecek. 24 Haziran’da AKP’yi sandığa gömeceğiz. Afrin halkı evine dönecek. Sarayın anahtarını paspasın altına koyacaklar. Yeni yaşamı bizler var edeceğiz. Biz kazanacağız” şeklinde konuştu. Temelli daha sonra Başakşehir ve Bağcılar’da büro açılışı yaptı.

Batmanlılar: 5’te 5 vekil istiyoruz

Batman’da HDP İl Örgütü, milletvekili adaylarını yüzlerce araçlık konvoy ile karşılayarak ardından kent merkezinde yürüyüş düzenledi. Binlerce yurttaş “Bijî HDP” sloganları atarak adaylarını selamladı. HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, sırayla adayları tanıttı. HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, “Batman halkı, AKP’nin başkanına gereken cevabı vererek tamam diyecektir. 24 Haziran’da faşizme karşı demokrasi halayında buluşacağız” dedi. Daha sonra diğer adaylar da halkı selamladı. Batmanlılar da 5 vekilin tümünü alacaklarını söyledi. kaynak Yeni yaşam
Editör: Haber Merkezi