• DOLAR 32,50 %0.08
  • EURO 34,78 %-0.12
  • ALTIN 2.496,45 %0.48
  • BİST100 9.693 %1.77
  • BITCOIN 63.920 %-2.34
  • ETHERIUM 3.040 %-2.43
25°

Edirne HDP Milletvekili adayı Murat Amil: 'bir vekil çıkarma şansımız var'

EDİRNE Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dünyaya gelen Murat Amil, Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında yıllardır demokrasi mücadelesi veriyor. HDP’nin Edirne’den milletvekili adayı olan Amil, gençlik yıllarından bu yana siyasete ilgi duyduğunu ve ülke sorunlarına demokratik zeminde çözüm üretmek amacıyla 2014 yılında HDP Yalova İl eşbaşkanı olduğunu söyledi.

Yayınlanma
101 Gösterim


EDİRNE Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dünyaya gelen Murat Amil, Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında yıllardır demokrasi mücadelesi veriyor. HDP’nin Edirne’den milletvekili adayı olan Amil, gençlik yıllarından bu yana siyasete ilgi duyduğunu ve ülke sorunlarına demokratik zeminde çözüm üretmek amacıyla 2014 yılında HDP Yalova İl eşbaşkanı olduğunu söyledi.




2018 yılına kadar 2 dönem, il Eş başkanlık görevini sürdürdüğünü belirten Amil, milletvekili adayı olmasına ilişkin ise şunları kaydetti: “Milletvekili adayı olmamın en büyük sebebi, ülkede var olan demokratik siyasetin tamamıyla AKP iktidarı tarafından tasfiye edilmesi ve oluşan kaos ortamını ortadan kaldırmak. Siyasetin barış, özgürlük, her şeyden önce insanlık dili ve insanlık onurunu koruyan, her çözümsüzlük karşısında çözüm üreten bir konuma ulaşması adına yeni bir heyecan, yeni bir umutla aday olmaya karar verdim.”

ANF'den YAŞAR AKSU- haberime göre;

‘HDP KAZANIRSA İNSANLIK ONURU VE DEMOKRASİ KAZANIR’

2007 yılından bu yana Yalova’da yaşayan Amil, neden Edirne’den aday olduğuna dair şunları belirtti: “Yıllardan beri ülke halklarını adeta kutuplaştıran zihniyetlere karşı, Edirne’den Hakkari’ye, bin yıllık ülke halklarının tarihsel birlikteliğini tekrardan inşa etmek; acılarımızla sevinçlerimizle aynı ülkenin insanları olduğumuz bilinciyle, ülkemizde bütün farklı kültürel kimlikleri asırlardır bir arada yaşatmayı başarmış abide şehir olduğundan Edirne’den aday olmayı seçtim.”

HDP’nin bu ülke halkları için özgürlük ve demokrasinin teminatı olduğuna vurgu yapan Amil, “HDP, bu ülke halklarının güzelliğidir. HDP kazanırsa, insanlık onuru ve demokrasi kazanır. HDP’nin bu seçimdeki başarısı tüm ülke halklarına umudun hala var olduğunu ve hep birlikte barış, huzur, özgür bir gelecekte birlikte yaşanabileceğinin teminatı ve göstergesidir” dedi.



‘TUTTUĞUMUZ ELİ BIRAKMADAN MÜCADELE AZMİ İLE HİZMET EDECEĞİM’

Edirne’de HDP’den milletvekili olarak seçileceği durumda nasıl bir mücadele vereceğini de anlatan Amil, “Edirne’de milletvekili seçilirsem, tarihi misyonunu hiçbir zaman kaybetmemiş, kültürel bütün kimliklere öncülük etmiş Edirne şehrinin sesi ve bu mirasını en güzel şekilde temsil etmek uğruna mücadele vereceğim. Bu mücadelenin aynısını bütün ülke insanları için, barış içinde ve insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşanması adına, tuttuğumuz eli bırakmadan, büyük mücadele azmiyle, bütün ülke halklarına hizmet edeceğim” diye konuştu.



‘BU DEVRİN KAPANMASININ ZAMANI GELMİŞTİR’

Türkiye’de yaşayan halkların AKP rejiminden çok çektiğine değinen Amil, HDP’nin tek kurtuluş yolu olduğunun altını çizdi. 24 Haziran seçimlerinde bütün halkların kaderini tayin edeceğini söyleyen Amil, “AKP iktidarının ve yürüttüğü siyasetinin bu ülke halklarını artık nefes alamadığı bir atmosfere soktuğunu bütün halk biliyor. Bu durumdan insanlarımız mutsuz ve umutsuzdur. Gelecek kaygısı artık yetişkinlerin derdi olmaktan çıkmış, çocukların da telaşı haline gelmiş durumda. Bu devrin kapanmasının zamanı çoktan gelmiştir artık. Halk, 24 Haziran seçimlerinden sonra yepyeni bir ülkeye ve geleceğe gözünü açabilmek için elini vicdanına götürüp HDP’ye oyunu vermelidir. Unutulmamalıdır ki HDP bu ülkeye ve ülke halkına demokrasi, barış ve özgürlük getirecektir” ifadelerini kullandı.



Editör: Haber Merkezi
Yorumlar