İSTANBUL-Ö-G; 162 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt ile 5 kişi tahliye edildi.


Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt ve Helin Bölek ile 5 kişinin “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi İstanbul 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada avukatlar hazır bulundu. Grup Yorum üyesi Helin Bölek, Yeliz Kılıç ve Fikret Akar duruşmaya getirilirken, Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt ve Dilan Uludağ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.


Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Mahkeme ise talebi reddetti.


‘İNSAN DEĞERLER YARATAN BİR VARLIKTIR’ 


SEGBİS ile duruşmaya katılan Bahar Kurt, “Savunma hakkımızı kullanabilmek için işkenceleri göze alarak gelmek istiyoruz” diyerek, duruşma salonuna getirilmesini istedi. 161 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Kurt, mahkemeye sağlıklı bir şekilde getirilmek için yaptığı bütün başvurularının reddedildiğini dile getirdi. Kurt, “Kaburgalarım batıyor, görme sorunlarım var. Ben bunları bile isteye yapıyorum. İnsan kendine niye bunu yapar? Değer mi? Değer. İnsan sadece fiziki ihtiyaçlarını gideren bir varlık değildir. İnsan değerler yaratan, sanat yapan, hayatı güzelleştiren bir varlıktır” diyerek yaşadıkları hukuksuzlukları anlattı.


Avukatlar, Grup Yorum üyesi Helin Bölek ile Yeliz Kılıç ve Fikret Akar’ın tahliye edilmesi talebinde bulundu. Talebi reddeden mahkeme heyet, Grup Yorum Üyesi Bahar Kurt ve Helin Bölek ile dava kapsamında yargılanan Fikret Akar, Yeliz Kılıç ve Dilan Uludağ’ın tahliyesine karar verdi.


Duruşma 12 Şubat 2020 tarihine ertelendi.


KİMİ TALEPLERLE AÇLIK GREVİNE GİRMİŞLERDİ 


Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 162, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 155, Barış Yüksel 155 ve Ali Arıcı 86 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan Helin Bölek 152 gündür açlık grevinde. Grup Yorum üyeleri “Tutsak üyelerimiz serbest bırakılsın istiyoruz”, “Konser yasaklarının kaldırılmasını”, “Başımıza konulan para ödülleri kaldırılsın” ve “İdil Kültür Merkezi basılmasın” talebiyle açlık grevine başlamıştı. (Kaynak:MA)
Editör: Haber Merkezi