BATMAN Gazete Sokak'tan Civan Değer'in haberine göre; “7’den 70’e” bir söylem var halk arasında. Bu söylem son zamanlarda Türkiye genelinde Selahattin Demirtaş için hayat buluyor adeta.

24 Haziran’da yapılacak seçimlere son 4 gün kala; HDP, vekil adayları ve tutuklu olan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için müthiş bir kampanya yaparken, asıl çalışmayı ise “7’den 70’e” bütün yaş gruplarında HDP ve Demirtaş gönüllüleri yürütüyor.



80 YAŞINDA HER GÜN DUA EDİYOR

Batman’ın İkiköprü beldesinde yaşayan 80 yaşındaki Hacı Mehmet Genli, ilerleyen yaşından dolayı alanlarda çalışma yapamadığı için yastığının altına koyduğu ve özenle sakladığı HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını göstererek,  onun için elinden gelen tek şeyin dua etmek olduğunu belirterek, “Yaşımın ilerlemesinden dolayı sokaklara çıkıp çalışmalara katılamıyorum. Her gün 5 vakit namaz kıldığımda kendi evladım gibi sevdiğim Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkarılması için dua ediyorum. İnşallah en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur ve cumhurbaşkanı olarak Türkiye’ye hizmet eder” dedi.

 

KENDİSİNİ ZİYARETE GELENLERE DEMİRTAŞ’I DESTEKLEMELERİNİ İSTİYOR

Batman’ın Beşiri ilçesinde ikamet eden 82 yaşındaki Hamide Çakar ise bağlama çalarken çekilen Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafına bakarak kendisini ziyarete gelen yakınlarından Demirtaş’ı desteklemelerini istiyor. Hamide Çakar, “Selahattin çok efendi ve dürüst bir çocuk. Namuslu ve dürüst bir insan olduğu her halinden bellidir. Onun için beni ziyarete gelen torunlarıma ve yakınlarıma onun için destek istiyorum” diye konuştu.

 

KÖYLÜ ÇOCUKLARIN DEMİRTAŞ ÖZENTİSİ

Öte yandan Batman’ın kırsal köylerinde çekilen ve ayaklarında lastik ayakkabıları ile Demirtaş’ın, HDP seçim aracının üzerinde basılı olan fotoğrafının önüne geçerek ve her halinden Demirtaş’a özendiği belli olan küçük bir çocuğun verdiği poz ise herkes tarafından taktirle karşılanıyor.



HER YERDE DEMİRTAŞ FOTOĞRAFLARI

Tutuklu olduğu için cezaevinde seçim propagandasını sürdürmek zorunda kalan Selahattin Demirtaş’ı, Kürt halkı ve ezilen diğer halklar bağrına basarak evlerinin en özel köşelerine fotoğraflarını asıyor. Batmanlı bir aile evlerindeki çiçeği Demirtaş’ın fotoğraflarıyla süsleyerek, onun doğa sevgisini anlatmaya çalışıyor.

Editör: Haber Merkezi