VAN'IN EFSANE MÜDÜRÜ DADAŞ

Atatürk Lisesi 1927 Yılında Van ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.1938 Yılında Liseye dönüşmüş,1948 yılından beri bulunduğu binada eğitim ve öğretim vermektedir.

Van'ın efsanesi eğitimcilerinden namı değer dadaş merhum Servet AYDINOĞLU 1945 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir.1967-1993 Yılları arasında ,Atatürk Lisesi yönetiminde Okulun Müdürlüğü ve Fransızca öğretmenliği yapmıştır.

12-Mart 2016 Yılında hakkın rahmetine kavuşan namı değer Dadaş İstanbul'da vefat etmiş.

Bugün onun ölüm yıl dönümü kendisini rahmetle anıyoruz.

Servet Aydınoğlu Atatürk lisesi müdürü kaşları çatık sert mizaçlı,uzun boylu,pala bıyıklı

Öğrencilerine kül yutturmayan disiplinli hocamız , Erzurumlu olması nedeniyle dadaş lakaplı.

Ders zili çaldı mı koridorlarda Aşağı,yukarı yürüsün sınıfının önünde hiç bir öğrencinin kalmadığını gösteren heybetli duruşu ile kız öğrencilerini çok daha fazla korurdu.

Okulun sabah dönemi bitip, öğleden sonra için gelen öğrencilerini rahatsız edenler için veya okul dışından gelen erkeklerin onu gördüğünde okul duvarlarından atlamaları hafızalardan silinmeyen zamanlardı.

Atatürk lisesinde okuyan her öğrencinin mutlaka Merhum hocamız ile unutamadığı bir anısı vardır.

Lise son sınıftaydım,nöbetçi sırası bana gelmişti,o gün sabaha kadar uyuyamadığımı çok iyi hatırlarım.Sabah ilk işim yukarıda idari katında Müdürümüzü beklemek olmuştu.Beklemekle kalmayıp odasına giren Dadaş hiç yüzümüze bile bakmadı. Makam

Odasının iki kapılı olduğunu nöbetçi olduğum zamana kadar sınıf arkadaşlarımdan duymuştum.

O gün öğlene kadar hiç kendisiyle yüz yüze gelmeden görevime devam ettim. Odasına giren çıkan,öğrenci,veli öğretmen sayısı başımı döndürmüştü. Öğlen arasına denk saat 12.00 da biraz sakinleşen odasından çıktı ,yüzüme babacan tavrı ile baktı hanım kızım nasıl gidiyor sen hangi sınıftasın dedi,şaşkın şaşkın cevap verirken gel bakalım gel dedi.

İlk defa odasını görmemin heyecanı ile o yumuşak ve babacan tavrı bütün titrememin durduğuna engel olmuş gayet sakin sorularına cevap vermeye başlamıştım.Hanım kızım kimlerdensin kimin kızısın diye başladığı sohbetinin ,namı değer babacan Müdür babanın hiç de öyle katı biri olmadığını anlamıştım.

Servet Aydınoğlu hocamızın ,disipline uyan öğretmenlerine son derece saygı duyan öğrencilerini kollayıp koruyan biri olduğunu babacan tavrı ile çok daha güzel ifade etmişti.

Vanlıların çok sevdiği disiplinli ve eğitime verdiği değerleri ile anılan unutulmayan ölümünün 2. Yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.mekanın cennet olsun müdür baba

Nuran DEMİRHAN

12/03/2018

Editör: Haber Merkezi