ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, oyunlarını sahneleyecekleri daha büyük bir mekana duydukları ihtiyaçla yeni bir sahne inşa etmek üzere dayanışma kampanyası başlattı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ilk kayyım ataması yapıldığı 2016 yılında, belediye bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde yer alan birçok sanatçının sözleşmesi feshedildi. Buna rağmen sanatlarını icra etmekten geri durmayan 15 oyuncu, Şubat 2017’de kendi çabaları ile 82 koltuk kapasiteli Amed Şehir Tiyatrosu’nu kurdu.


Kısıtlı imkanlara rağmen çalışmalarını burada sürdüren oyuncular, geçen 3 yılda her hafta sonu 2 Kürtçe oyun sahneleyip, seyircilerle buluştu. Yine İstanbul, Ankara, Van ve Batman’dan gelen Türkçe ve Kürtçe alternatif tiyatro gruplarıyla sahnelerini paylaştı. Her biri 9 gün süren 3 tiyatro festivali organize edip yanı sıra özel film gösterimleri, söyleşiler, workshoplar, dinletiler ve sergiler organize etti.


İmza atılan bu organizasyonlarla Amed Şehir Tiyatrosu’nu bir çekim merkezi haline dönüştürmeyi başaran oyuncular, oluşan yoğun seyirci talebi karşısında daha büyük bir kültür sanat mekanına ihtiyaç duyuyor.


Oyuncular bu ihtiyacı karşılamak üzere yine kendi çabaları ile 540 m² kullanım alanı olan bir mekan bulup kiraladı ve dönüştürmek için projelendirdi. Yapılan projelendirme doğrultusunda kurulacak yeni mekanda 160 kişilik tiyatro ve sinema salonu, 70 metrekarelik bir sahne, aynı salonun hareketli duvarı açıldığında 200 kişilik konser alanı, 75 metrekarelik sergi alanı ve yine 45 metrekarelik bir workshop alanı yer alacak.


İnşaatına başlanan bu mekanı kendi olanakları ile tamamlamaya maddi güçleri yetmeyen oyuncular, bu yüzden bir dayanışma kampanyası başlattı.


İnternet ortamında başlatılan kampanyaya destek verip, Amed Şehir Tiyatrosu’nun ihtiyaç duyduğu yeni sahneye katkı sunmak isteyenler kampanya adresine şu linkten ulaşabilir: https://fongogo.com/Project/amed-sehir-tiyatrosu-yeni-sahne-projesi-5


KATKI SUNANLARA SÜRPRİZLER


Kampanyaya destek verecekleri çeşitli sürprizler de bekliyor. Yapılan katkılar oranında açılış haftasında yapılacak 2 etkinliğe davet alıp, açılış günümüzde sahneye davet edilerek özel teşekkürü hak edebilir, 1 veya 5 yıl süreyle tüm tiyatro, konser, film, sergi ve performans etkinliklerine özel davetli olarak katılabilirsiniz.

(MA)
Editör: Haber Merkezi