ARKADAŞLIK Evet ben Ecrin Su; Ötekilerin Gündemi haber sitenin çocuk köşesindeki İlk köşe yazımla herkese merhaba ve sevgiler. Bugün size arkadaşlık üzerine yazmak istedim.

ARKADAŞLIK
Evet ben Ecrin Su; Ötekilerin Gündemi haber sitenin çocuk köşesindeki İlk köşe yazımla herkese merhaba ve sevgiler.
Bugün size arkadaşlık üzerine yazmak istedim. 10 yaşımdayım küçüğüm belki ama arkadaşlığın anlamlı ne ve insana ne değer kattığını taşıyarak öğreneceğim yaştayım. Yüksekova'dan İstanbul'a gelişimiz bir yıl oldu. Yüksekova'nın kışları soğukta  olsa arkadaşlık ilişkilerimiz sıcaktı.Tıpkı şuan yaşadığım yerde olduğu gibi. Arkadaşlık sadece yaşıtlarımızla arkadaş olacağız demek değildir. Arkadaşlık annemiz, babamız yeri gelse kardeşimizle de olabilir.

Ben arkadaşım olan anne ya da babamla gezerim,alışveriş yaparım, kitap okurum, oyun oynarım ve spora bile giderim. Öğretmenimiz de arkadaşımız  olabilir. Mesela benim Meryem Öğretmenim o hem benim öğretmenim hem de en iyi arkadaşım gibi. Onu özlediğim zaman arayıp konuşmak isterim bu da bana kendimi iyi hissettirir. Bazen bir yaşlı nine , dede de arkadaşımız olabilir. Onlara kitap okuyup, muhabbet edip, yardıma ihtiyaçları olduğu zaman yardımcı olabiliriz. Ben anneannemle sohbet eder oyun oynar ve parka giderim. Dedemle  filim izler ve yürüyüşe çıkarım. Babaannem  ile oyun oynarım sohbet ederim ve televizyon izlerim
Yani bir tek yaşıtlarımız arkadaşımız olmazmış. Diyeceğim şu ki arkadaşlar büyüklerimiz gayette çok güzel arkadaşımız olabilirler.
Ben arkadaşlarımın bana iyi davranmalarını, hakkımda konuşmamalarını ve güzel bir şekilde anlaşmamızı istiyorum.
Sevgili arkadaşlar bu bayram arkadaşlarımızla beraber sosyal mesafeyi koruyarak iyi bir bayram geçirmek dileğiyle hepinize iyi bayramlar dilerim.