SEN BAŞA GELMEDEN DE BEN VARDIM KADINDIM EMİN OL Kadın; Biyolojik yapıda varoluşa neden olan varlığın bir parçasıdır. Kadın; Toprak ana'ya meydan okuyan onun kadar cesur merhametli ve bağrını her  şeye açan diğer bir anadır.

 

SEN BAŞA GELMEDEN DE BEN VARDIM KADINDIM EMİN OL
Kadın; Biyolojik yapıda varoluşa neden olan varlığın bir parçasıdır.
Kadın; Toprak ana'ya meydan okuyan onun kadar cesur merhametli ve bağrını her  şeye açan diğer bir anadır.
Kadın; Elmanın bir parçası olan erkeğin diğer yarısıdır.
Ve Kadın; insan değeri için dil, din, ırk ayırımı yapmadan, türlü ayrımcılık cinsiyetçilik ve ayrıştırmaya karşı kendini sonuna kadar siper eden en cesur savaşçıdır.
Kendimde ki  kadının toplumda ki yerini ve varoluşunu anlattıktan sonra birkaç gündür KADIN üzerine yapılan siyasete biraz değinmek istiyorum. Var mısınız?

Türkiye genelinde bir anket yapılsın bakalım kaç kişi KADINI; KADIN ya da BAYAN diye bilir.
Kadını siyasetin ilk basamağı yapıp hedefine kadının varlığı üzerinde ulaşan bir siyaset ayağı hangi akla hizmet; "Bu ülkede biz başa gelene kadar KADIN diye bir şey yoktu, bilinmiyordu" diyebiliyor. o zaman hemcinsim olan bakan statüsünde ki hanımefendiye sorarım; iktidar ayağı olan siyasetinden önceki varlığına kendisi için cesareti var mı;"BEN İÇİNDE OLDUĞUM PARTİMİN SİYASETİNDEN ÖNCE Kİ DÖNEMİNDE OLMAYAN BİR HİÇTİM"demeye ya da diyebilir mi?
Hatırlatırım ki bir çocuğun bile cenin dönemi diye 9 ay 10 gün öncesi varoluşumu denilen bir dönemi var. Yani kimse anlık yaratılıp var olmuyor.

Bilinsin ki; Kadın yumurta kapıya dayandı misali şipşak var olmadı. Kimsenin haddi olmamalı, cinsini küçültüp onu hor görmesi ya da kendi rant çıkarları, siyaset ayağı adına yine onu yok sayması siyasetini kadın üzerine yapmasına.
Çok acı ki konuşmasını dinlediğim bakan koltuğunda ki BAYAN'nının aaa  pardon KADIN'nın doğrusu bu çünkü"KADIN'dır." Ya da hanımefendinin Lütfedip az da olsa içinde bulunduğu durumla yüzleşir gibi olduğunu sandım. Maalesef hızlı bir konuşma üslubuyla konuyu geçiştirdi. Ancak hakkını yememek lazım. Kendileri döneminde adı ve varlığı bilinen KADIN bakın nasıl var olduğu! Kendinin öldürmesinde ki CİNAYETİYLE, bedeninde acı ve yediği darbelerle ŞİDDETİYLE, ekonomik sıkıntıdan dolayı BOŞANMASIYLA unutturulmayacak diploması olan İŞSİZLİĞİYLE vs. diyeceğim birçok şeylerle var oldu. En çok da GÖZYAŞI ve içinde sakladığı bastırdığı haksızlık ve ikinci sınıf olarak bilinmesiyle var oldu maalesef.
Yukarıda saydıklarımla varoluşu kabul edilen kadın özgürlüğü buysa ben almayayım hatta hiç olmamış doğmamış olayım.
Buradan varlığı ve yokluğu  siyasete malzeme edilen tüm kadınlara saygılarımla....