AH ZAVALLI 365 GÜN Bir yıl 365 gün belli bir rakam. Bilinen sayılı günler.

 

 

 

AH ZAVALLI 365 GÜN

Bir yıl 365 gün belli bir rakam. Bilinen sayılı günler.

Bir yılın tarihi 365 gün. Ne bir eksik, ne bir fazla. İyi de bir yılın suçlusu o mu yoksa onu yaşanmayacak hale sokan biz insanlar mı? Nasılda klişe bir tarzda son birkaç gün ya da saatler kala; Git bir daha sakın gelme, deniliyor. Sanki ardından gelecek bir 365 gün güllük gülüstanlık olacak. Ne ekonomik ne de sosyal sorunlarımız olmayacak. Kadın öldürülmeyecek, tecavüz edilmeyecekmiş gibi. Çocuk tecavüz ve istismarı olmayacak. Meslek sahibi tüm okumuş üniversite mezunları atanacaklarmış. İşsizlere iş, aşsızlara aş ve barınacakları yaşam alanları hal olacak. Hayvanlar vahşice öldürülmeyecektir. Ülkenin her alanı mültecilerden arındırılacak ya da kendi vatandaşımız iş imkânını başka ülkelerde aramayacaktır. Özgürlük alanı olan Basın ve Yayın saçma sapan programı ve yasaklardan ibaret olmayacak. En önemlisinde aynı coğrafya ‘da ve ülke ‘de yaşadığımız bizler eşit hak ve hukuka sahip olup kendi aramızda kardeş kardeşe düşman olunmaz lığın şahidi oluruz. Daha sayamadığım ne çok vs. vs.ler var.

Şimdi sorarım Allah aşkına masum ve günahsız olan 365 günden dâhil olan bir yılın adını taşıyan 2019'un ne suçu var herkes tabiri caizse "Vurun kahpeye" dercesine sitem eden edene defol git dercesine bir amelelik içinde onu kovuyor.

Şayet sağ kalırsam 2020 nin sonunda inşallah onunda muhasebesini beraber yapıp 365 günden ibaret Yıl ‘mı yoksa onu suçlu duruma sokan insan denilen varlık ‘mı yani

Kim haklı kim haksızı görürüz inşallah.

"SEN SAKIN ALINMA MASUMSUN 2019".