ENGEL OLAN ENGELLİLERİN GÜNÜ Siyah asaleti temsil eder ama çoğunlukla uğursuz bilinir ve tercih edilmez tıpkı karakedinin günah keçisi sayıldığı gibi. .

 

 

 

ENGEL OLAN ENGELLİLERİN GÜNÜ
Siyah asaleti temsil eder ama çoğunlukla uğursuz bilinir ve tercih edilmez tıpkı karakedinin günah keçisi sayıldığı gibi...
Gece yaşamın bir parçasıdır nedense yanlızlık ve karanlığıylan pek sevilmez...
Bu kadın ne sayıklıyor diyeninizi duyar gibiyim
Ya, da ne alaka diyenlerinizi...
Bu söylemlerin faturasını kesen Ademoğlu
değil mi? Bunları yakıştırırken ne kadar masum ve günahsız bir vücut diliyle yansıtır kendisini. Hatta canlıların en kusursuzu olduğunu idda eder. En çokta, düşünen aklıyla yapar. İnsan için en büyük kusur' ENGELDİR" öylede bilinir. Vücudunun herhangi bir organında sağlık sorunu varsa o engelli birdir. Göze "KÖR",
Dile " LAL", Ele" ÇOLAK", Bacağa "TOPAL" ve daha nice sayamadıklarıma yakıştırdıkları ünvanla engelli etiketi yapıştırılır. O da yetmiyormuş gibi onların bir de toplumda dışlanıp, hor görülmeleri ne demek bilir misiniz? Yüreği olan varsa oturduğu yerde sadece 1 saat, evet 1 saat empati kurarak onlarla yer değiştirsin. Ama bir şartla! Bu şart ne derseniz "KALBİNİZ" Kalbiniz hariç olacak. Evet kalbinizi dahil etmeden empati kurun ki bilin asıl engelli hemde kalp engellisi kim. İnanın gerçek engelliler vicdan muhasebesinin ağırlığından ezilip kalırlar.
Engeli vücut hatlarında aramayalım, engeli kalp ve vicdan mühasebesi yapan yaşamın siyaset koçları, dinin telları ve engelsizim diyen engellilerde sorup sorgulayıp arıyalım.
3 ARALIK GÜNÜNÜ İNSANLAR ARASINDA EMPATİ YOKSUNU OLUPDA SINIFLANDIRMA YAPAN ASİL ENGELLİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN VE BİRAN EVVEL TEDAVİ OLACAKLARI GÜN OLARAK KUTLANSIN.
SOSYAL HAKLAR VE YAŞAM STANTDARTI EŞİT ŞARTLARDA EŞİTLENDİĞİ ZAMAN KİMSE ENGELLİ SAYILMAZ BUDA BÖYLE BİLİNE.
BENİM İÇİN ASİL ENGELLİ; RANTÇI, ÇIKARI İÇİN SİYASETİN İŞE YARAMAZ TEMSİLCİSİ,
ÇOCUK YETİŞTİREMİYEN EBEVEYN VE EĞİTİMCİ. SON OLARAK DA; YARATANDAN KORKMAYIP YARATANA KILIF BİÇENLERİ ENGELLİ BİLİRİM.
ENGELLİ OLDUĞU HALDE KİŞİYE; SEN ENGELLİ DEĞİLSİN DİYEN TÜM YÜREKLERE SELAM OLSUN