BİLİNDİK BİR MANZARA
Böyle olacağını bilmemek için Türkiye’de yaşamıyor olmak gerekir!
AKP heyetinin HDP’yi ziyaret etmesi çok önemli bir kırılma gibi görünebilir ama asla öyle değildir!
Burada bir kırılma yoktur ve sadece AKP’nin hedefe ulaşmak için öyle katı sınırlarının olmadığını anlamaktan başka!
Eğer bu ziyareti karşı masa yapsaydı, mesele bitmişti ve AKP bunu öylesine derinden işlerdi ki bugüne kadar yaptıkları hiç bir yanlış bunun önüne geçmezdi!
HDP bu ziyareti kabul etmekle iyi mi yapmış, kötü mü yapmış, tabi ki bunu yetkili kurulları bilir ve bir de HDP tabanında nasıl bir karşılık bulduğu..!
Bu güne kadar HDP’ye demediğini bırakmayan bir aklın, birden böyle ılık bir zemine kayması öyle sıradan bir mühendislik değildir!
Kaldı ki kendi içlerinde bile bu ziyaretten dolayı bir kırılma var ve belki de bu, Türkiye siyaseti için ön açıcı bir gelişme olur!
Verdikleri o resimden dolayı dillerindeki zehiri geri çekerler mi, zaman gösterecek?
Bana kalırsa bu ziyaret küçük ortağın bilgisi dışında olmamıştır!
Öyle bir şey olduysa, Bahçeli, kıyametin pimini çeker mi, bilmem ama en azından ciddi bir rahatsızlığa bahane yapabilir ve son günlerde yaptığı çıkışlar kimi işaretler vermiyor değil!
Ortağından direkt kopma yerine, işi rölantiye de alabilir, ya da bozuntuya vermemek adına bu ziyareti es de geçebilir!
Konumuza dönecek olursak; siyasetin girdapları çok denklemidir ve siyaset ince aralıkları iyi dokumadığı sürece yavan kalır!
Birileri sürekli elinde kılıçla başını uçuracak; sonra da işine gelince “ uzat başını biraz seveyim “ diyecek!
HDP bu çizgiyi çok iyi okumak zorundadır!
Yoksa izaha düşünce zorlanabilir ve dahası bu güne kadar niçin mücadele ettiğini aynaya bakarak hiç bir zaman elinden düşürmemesi gerekir!
Buna herkesin ve özellikle ağır bedel ödeyenlerin hakkı vardır. Eğer bir arada yaşanabilir bir ülke hepimizin özlemi ise, karşılıklı özverilerde olabilir. Fakat, hile ve kandırma yolu ile rakibin açığını arıyorsak; işte orada dur!
Çünkü bu yöntem ülkeye çok kan kaybettirdi..!
Hasan ŞAHİN