BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN Bu sayfada defalarca başlığı “ Geçmiş olsun” diye yazdık ve çizdik! Hata yazıyı bağlarkende “ geçmiş olsun!” diye bağladık! Baktım ki olacak gibi değil ve hala anlamamış olacaksınız ki son bir kez daha yazayım dedim! Bu iktidar yaklaşık yirmi yıldır bu ülkede bir ağ ördü! Artık ağ tamamlanmıştır ve oradan kurtuluş yoktur bilesiniz! Köydeki evimizin dış balkonundaki tavanında bir ampül var ve bir gün baktım ki bir örümcek oraya ağ örüyor! Hepimizin “ örümcektir, ne anlar” diye baktığımız küçücük bir canlı! Oysa onun yaptığı plan, zeka ve sabır işiydi! Ağı oraya boşuna örmüyordu! Orada akşamları ışığın yandığını ve kurbanlarının o ışığa geleceğini garanti bildiği için o zahmete katlanmıştı! Yaklaşık bu bir aylık çabayı her gün sabırla izledim! Bu örümcek oldukça zekiydi ve ne yapması gerektiğini en değme mühendislere taş çıkarırcasına yapıyordu! O bu çalışmayı yaparken, ben de kendime göre analizler tapıyordum! Ağın ortasını kalın örmüştü! Belliki orası büyük ve ağır avlar içindi! Kenarlar ince örülmüştü, sanırım o da çerezlik olan küçük sinekler içindi! Ağ tamamlanmış ve kenarda tünelimsi ve kalınca bir gizlenme yeri de yapmıştı! Sonra oraya çekildi! İzledim! Bir sinek takıldı ve çabaladıkça ağa dolandı ve bu dolanmadan dolayı ağdaki titreşimler, örümceği harekete geçirmişti ve ilk avını alıp afiyetle yedi! Sonrası mı? Ağın içi zamanla mezbahaya döndü! Orada müthiş bir katil vardı ve takılan hiç bir avın kurtulma şansı yoktu! İşte sonuçlarına odaklandığınız siyasette böyledir! Sabır ve zaman! Şimdi ülkede yok fakirlik varmış, yok iyi yönetilmiyormuş, bunların hepsi hikaye ve iyi yönetilmiyor dediğiniz bu ülkede yüzde elli oyla iktidarı elinde tutan bir güç var ve o gücün elinde öyle bir silah var ki, siz ha bire avunun durun! Bu güç, din ve milliyetçiliktir! Bunu bu ülkede aşma şansınız yoktur! Bu bir Ortadoğululuk aklıdır ve dikkat edin sözünü ettiğimiz bu coğrafya hep böyle yönetilmiştir! Bunu çok iyi tahlil eden emperyal güçler, bu yapıları desteklerler! Çünkü ne kadar din ve hurafe olurda, yanına bir de milliyetçilik eklenirse, o kadar gericilik ve yokluk, yoksulluk doğar! Bu da kendilerine bağımlılığı mutlak kılar ve açık pazar olarak kullandıkları bu ülkelerin halklarını kene gibi emerler! İşte böylesine algılarını yitirmiş bir toplumuz! Ülkede muhalefet diye bir şey yok! Zaten bu şartlarda olması da olanaksız! Mahalle bekçisinin bile milletvekillerine posta koyduğu bir ülkedeki manzara size neyi söylemek istiyor, haberiniz var mı? Haberiniz yok tabi! Daha dün, Türkiye demokratik olmayan ülke listesine alındı ve demokratik ülkeler statüsünden çıkarıldı! Zaten örülen bu ağın sonucu budur! Din ve milliyetçilik demokrasi ile alakası olmayan ikizlerdir! Kendi dinini herkesin dininden yüce, ırkını da tüm ırklardan üstün kılan bir anlayıştan nasıl bir demokrasi çıkarabilirsiniz? Çıkaramazsınız! Çıkmayacaktır! Bu nedenledir ki bir kez daha geçmiş olsun! Üstelik bu sefer daha büyük geçmiş olsun!. .

 

BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN
Bu sayfada defalarca başlığı “ Geçmiş olsun” diye yazdık ve çizdik!
Hata yazıyı bağlarkende “ geçmiş olsun!” diye bağladık!
Baktım ki olacak gibi değil ve hala anlamamış olacaksınız ki son bir kez daha yazayım dedim!
Bu iktidar yaklaşık yirmi yıldır bu ülkede bir ağ ördü!
Artık ağ tamamlanmıştır ve oradan kurtuluş yoktur bilesiniz!
Köydeki evimizin dış balkonundaki tavanında bir ampül var ve bir gün baktım ki bir örümcek oraya ağ örüyor! Hepimizin “ örümcektir, ne anlar” diye baktığımız küçücük bir canlı!
Oysa onun yaptığı plan, zeka ve sabır işiydi!
Ağı oraya boşuna örmüyordu! Orada akşamları ışığın yandığını ve kurbanlarının o ışığa geleceğini garanti bildiği için o zahmete katlanmıştı!
Yaklaşık bu bir aylık çabayı her gün sabırla izledim!
Bu örümcek oldukça zekiydi ve ne yapması gerektiğini en değme mühendislere taş çıkarırcasına yapıyordu!
O bu çalışmayı yaparken, ben de kendime göre analizler tapıyordum!
Ağın ortasını kalın örmüştü! Belliki orası büyük ve ağır avlar içindi!
Kenarlar ince örülmüştü, sanırım o da çerezlik olan küçük sinekler içindi!
Ağ tamamlanmış ve kenarda tünelimsi ve kalınca bir gizlenme yeri de yapmıştı!
Sonra oraya çekildi!
İzledim!
Bir sinek takıldı ve çabaladıkça ağa dolandı ve bu dolanmadan dolayı ağdaki titreşimler, örümceği harekete geçirmişti ve ilk avını alıp afiyetle yedi!
Sonrası mı?
Ağın içi zamanla mezbahaya döndü! Orada müthiş bir katil vardı ve takılan hiç bir avın kurtulma şansı yoktu!
İşte sonuçlarına odaklandığınız siyasette böyledir!
Sabır ve zaman!
Şimdi ülkede yok fakirlik varmış, yok iyi yönetilmiyormuş, bunların hepsi hikaye ve iyi yönetilmiyor dediğiniz bu ülkede yüzde elli oyla iktidarı elinde tutan bir güç var ve o gücün elinde öyle bir silah var ki, siz ha bire avunun durun!
Bu güç, din ve milliyetçiliktir!
Bunu bu ülkede aşma şansınız yoktur!
Bu bir Ortadoğululuk aklıdır ve dikkat edin sözünü ettiğimiz bu coğrafya hep böyle yönetilmiştir!
Bunu çok iyi tahlil eden emperyal güçler, bu yapıları desteklerler!
Çünkü ne kadar din ve hurafe olurda, yanına bir de milliyetçilik eklenirse, o kadar gericilik ve yokluk, yoksulluk doğar! Bu da kendilerine bağımlılığı mutlak kılar ve açık pazar olarak kullandıkları bu ülkelerin halklarını kene gibi emerler!
İşte böylesine algılarını yitirmiş bir toplumuz!
Ülkede muhalefet diye bir şey yok! Zaten bu şartlarda olması da olanaksız!
Mahalle bekçisinin bile milletvekillerine posta koyduğu bir ülkedeki manzara size neyi söylemek istiyor, haberiniz var mı?
Haberiniz yok tabi!
Daha dün, Türkiye demokratik olmayan ülke listesine alındı ve demokratik ülkeler statüsünden çıkarıldı!
Zaten örülen bu ağın sonucu budur!
Din ve milliyetçilik demokrasi ile alakası olmayan ikizlerdir!
Kendi dinini herkesin dininden yüce, ırkını da tüm ırklardan üstün kılan bir anlayıştan nasıl bir demokrasi çıkarabilirsiniz?
Çıkaramazsınız!
Çıkmayacaktır!
Bu nedenledir ki bir kez daha geçmiş olsun!
Üstelik bu sefer daha büyük geçmiş olsun!