BİR SAVAŞIN KARANLIK YÜZÜ 
Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra bağlı cumhuriyetler kendi başlarına kaldılar ve yönetimler ülke kültürleri ile orantılı olarak belirlendi! Kazakistan ve Azerbaycan genlerinde diktatör eğilimler olan ülkelerdi ve bunlara Kırgızistan’ı da ekleyebiliriz! Türkmenistan bunlardan çok da ayrı değildir, Özbekistan’ı da kattığımız da karşımıza “ Türki Cumhuriyetler” denilen yapı çıkar ve Amerikan menşei, tescilli bir hareket olan Fetullah Gülen yapılanmasının buralara neden akın ettiğini de iyi okumak gerekir!
Buralara özellikle öğretmenlerini gönderdiler ve burada oluşturmak istenilen sistem, islamcı-kapitalist sistemdi! İlk olarak demokrasi hedef alındı ve bu ülkelerin başına diktatörler geldi!
Rusya’dan ayrılmalarına rağmen, hiç bir zaman oranın arka bahçesi olmaktan kurtulamadılar! Tüm gelişmeleri radara alan KGB anlık raporlarla durum tespiti yapıyordu ve netice Amerika’nın bu bölgelere dolaylı olarak sızdığıydı ve bu bir nevi Rusların canına okumaktı!
Amerika işi daha da ileriye taşıdı! Romanya ve Polonya’nın NATO’ya alınma istekleri olumlu karşılanınca Rusya iyice pirelendi ve Amerika’nın bu arzusu Ukrayna’da patladı!
Şimdi çok bilmiş analizciler Rusya’nın kışkırtılarak oyuna geldiğini söylüyor! Hayır, Rusya son çare oyunu bozmak için tüm riskleri göze alarak bu savaşa girdi ve görünen o ki artık sonucu nereye varırsa varsın, bundan vaz geçmeyecek! Onu vaz geçirecek tek şey Ukrayna’nın NATO üyeliğini unutması ve silahlanmayı bırakması!
NATO üyesi olacak bir Ukrayna, Rusya’nın Karadeniz’de boğulması demektir ve buna razı olması kendileri açısında intihardır!
Dünyanın en geniş topraklarına sahip bir ülkenin boğazlar üzerinden Ege ve Akdeniz’e açılan kapısına kilit vurmak anlamına gelen bir planı sindirmesi çok da kolay değildir!
İşte Rusya’nın şu an yaptığı budur! Savaşların yıkım, yoksulluk ve tüm kirliliğiyle en büyük ahlaksızlık olduğunu belki savaşı çıkaranlarda biliyordur!
Bu kadar silah üretmiş ve dünyanın dört bir yanına dağıtmışsan, bir gün mutlaka bu ahlaksızlıkla tanışacaksın!
Dünyaya ahlaksızlık taşıyan bir Amerika’yı herkes es geçiyor ve şu an bu ahlaksızlığın tüm dünyaya yansımalarını görüyoruz!
Buna “ dur “ diyecek bir dünya var mı?
Yok!
İkinci güç olarak bilinen Rusya da tercihini savaştan yana kullandı!
Bilmiyorum; belki de Putin için son çareydi, ya bitecek; ya da Amerika’ya henüz çok şeyin bitmediği mesajını verecek!
Ya biz?
İçinde olmadığımız bir savaşta bu kadar etkilenmiş ve savaştakinden daha çok zarar görmüşsek; kimi kafatasçıların iyi düşünmesi lazım!
Hayat öyle savaş naraları atacak kadar ucuz değildir!