BİR YILIN ÖZETİ
Şunu başta belirteyim ki geride bıraktığımız iki bin yirmi bir yılının bir tek gününü olumlu yaşadığımızı anımsamıyorum! Üç yüz atmış beş gününü hak ve hukuk ihlalleri ile tamamlayan bir ülkede, gelecek olan yeni yılda iyimser gelişmeler beklemek saflık olur!
 Türkiye Cumhuriyeti torbasında taşıdığı sorunları olduğu gibi bir sonraki yıla devir ediyor ve görünen o ki torbaya daha fazla sorun atacak ve bu sorunların ağırlığı ile ne kadar yol alır, kestirmek mümkün değil!
 Ekonominin can damarı olan üretim yerine, en iyi ürettikleri şey sorundur! Bu konuda dünyanın hiç bir ülkesi, bizim ülkemizin eline su dökemez! Tarihi boyunca hiç bir sorununu çözmek gibi çabası olmayan bir ülkede zaman içinde sorun ve sorunlarla yaşamaya alıştırıldık ve bu nedenledir ki hiç birimiz bu ülkede ağız tadıyla bir yaşam sürdürmedik!
  Giderek duygusal kopuşa yuvarlanan bir ülkede, bu sorunlara kimin ve hangi aklın sebep olduğunu biliriz de, bu sorunların üstesinden gelecek bir ferasetin olmadığını bilmek daha da ürkütücü!
   Devletleri ayakta tutan hukuk ve adalet anlayışıdır! Buraya nifak soktuğunuz da devlet su alan gemiye döner ve aldığı su ağırlığını geçince de batar! Belki bu bir fizik kuralıdır ama siyasi mantıktaki karşılığı da bu gemi örneğidir!
   Yaratılan hukuki boşluğa günü birlik müdahaleci seslerin karışması son derece tehlikelidir! Bu sistemli olarak devletin kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe saymaktır ve aynı zamanda kurumsal kimliğini de boşa çıkarmaktır! Hal böyle olunca ulus devlet mantığının hiyerarşik yapısının sistemli çöküşü karşınıza çıkar ki, gerisi anarşi ve kaostur ve devlet devasa bir çete anlayışına sürüklenir! Elden kaçırdığınız devlet ipini öyle kolay, kolay toparlama şansı da yoktur! Çünkü artık girilen yol, sizi farklı gerçeklerle yüzleştirir ki, kim yaptı, kim etti; gibi soruların ve sorgulamanın da bir anlamı kalmaz ve artık içine girilen kaostan kimin payına ne düşerse onun ceremesini çeker!
 Evet!
Yeni bir yıla giriyoruz! “Her şey iyi olsun”
demek klasik bir temennidir! Gerçek olan torbanızda taşıdıklarınızdır!
  Bizim torbayı açıp baktığımızda hiçte iyi bir yıl bizi beklemiyor!
  Yanılmak umuduyla hepinize iyi seneler..!