Sevgili arkadaşlarım, ilaç soygunu un konuşulduğu ikinci gün bugün. Ve bugün iki yaşlı insan bir sağlık UTATANMAZLIĞI YAŞADIK. NASIL MI? Biraz uzun ama anlatmam gerek.

Aşağıdaki fotoğrafı bugün yaşadığım apartman kapısında yapıştırılır görüp çektim. 8 Nolu daire dediği benim de yaşadığım daire. Bu ilana sebep olan, 9 Ağustos günü yapılan covid 19 testi pozitif çıkan evsahibim. Bugün 14.gün ve test olması gerekiyordu. Bütün uyarıları için 112 den başka adres göstermeye sağlık il ya da ilçe müdürlüğüne uyarak yine 112 yi aradık. Pozitif hasta, 71 yaşındaki arkadaşı, kapıya kadar gelen 112 ambulansı alıp teste götürmedi! Tekrar telefon, tekrar kavga gibi tartışma ama Nuh deyip peygamber demeyen sağlık personeli; kendi olanaklarınızla, özel araçlahastaneye gelin dedi, günün nöbetçi doktoru.

Emredersiniz deyip, özel araç bulamadığımız için genel araca binip gittik! Artık sağlık sistemi kadar sağlık görevlileri de- ki çok özen gösterir, bütün talep ve mücadelelerini arkasında dururdum- saygımı yitirecek gitmiştim. Arkadaşım test oldu, alışveriş de ederek geldik. Kapıdaki ilanı işte o sırada gördüm. Fotoğrafı öyle çektim. İlana göre ne kimse bizimle ilişki kuracak ne de biz kimseyle! Hadi bu kurL doğru idi de, bugün henüz durumu belirsiz 71 yaşındaki hasta nasıl kendi başına gidecekti hastaneye? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusuydu.

Peki o 14 gün içinde bize kim yiyecek içecek getirecek, ilaç dahil ihtiyaçlarımızı giderecekti? Bunlara, karantina kararını alan hıfzısıhhacıların cevabı yoktu. Çünkü bir kez ilaç lazım oldu, eczaneden getirecek devlet teşkilatı bulamadık. Sağ olsun komşularımız kapıya yiyecek içecek bıraktılar. Gerisini de kurye şirketleri çözdüler. Oysa ikimiz de yoksulluk sınırının çok altında emekliler dik. Ve devletin umurunda değildi bütün yoksullar. Bu temel gerçeği bir kez daha kendi hastalıkları ırz da test etmiş olduk. Fahrettin Koca makam koltuğuna kurulup vatandaşa talimatlar yağdırmayı biliyor da o vatandaşın yaşam koşulları o talimatları nasıl realize edecek, hiç umursamıyor. UTANMAZLIK başka nasıl olur ki?