VAN - KESK Van Çocuk Komisyonu’nun, hak ihlaline uğrayan çocuk ve yakınlarının kendilerine ulaşması için kurduğu ihbar hattı aktifleştirildi.

Çocuğa karşı ayrımcılığın engellenmesi için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubesi "Çocuk Komisyonu" kurdu. 11 Şubat’ta kurulan komisyon çalışmalarına başladı. Komisyon, hak ihlallerine maruz kalan çocuklar için kendilerine ulaşmasını sağlayacak ihbar hattını aktifleştirildi.

KESK Van Çocuk Komisyonu Eş Sözcüsü Mahsun Geylan, Türkiye’deki sendikalar içerisinde ilk kez çocuk komisyonunun kurulduğunu belirtti. Van’da artan cinsel saldırı vakalarında mağdur çocukları savunmayı amaçladıklarını aktaran Geylan, çocuğun yaşadığı tüm mağduriyetlerin ortadan kaldırmasını hedeflediklerini söyledi.

PLATFORM ÇALIŞMALARI 

Komisyonun üyelerine dönük iç eğitimlerini sürdürdüklerini dile getiren Geylan, kentte çocuk hak ihlallerine ilişkin platform kurmayı amaçladıklarını kaydetti. 

İHBAR HATTI AKTİFLEŞTİRİLDİ 

Mağdur edilen çocukların ve yakınlarının, yada bu mağduriyete tanık olmuş kişilerin komisyona hızlı ulaşabilmesi için ihbar hattı kurduklarını belirten Geylan, hattın aktifleştirdiklerini söyledi. Geylan, “İhmal ve istismara uğrayan veya gidecek hiçbir yeri olmayanlar, bu numaralardan bize rahat bir şekilde ulaşabilir” diye konuştu.

Cinsel saldırıya veya herhangi bir hak ihlaline uğrayan çocuklar ve yakınları "0432 214 61 69" numarayı arayarak yardım talebinde bulunabilecek. (MA )

Editör: Haber Merkezi