HABER MERKEZİ – Corona virüsü salgınında dünya genelinde vaka sayısı 35 milyona yaklaştı. Virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir milyonun üzerinde. Resmi verilere göre 8 bin 325 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye’de ‘hasta sayısı’ 321 bini aştı ancak asemptomatik vakaların sayısı bilinmiyor. Bu arada Covid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump hastaneye kaldırıldı. Gelişmeler sayfamızda.


 




Amazon: Yaklaşık 20 bin çalışanının Covid-19 testi pozitif çıktı


Dünyanın en büyük çevrim içi alışveriş şirketlerinden ABD merkezli Amazon’un yaklaşık 20 bin çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Euronews’in haberine göre Amazon’un kurumsal bilgi mesajında, şirketin bünyesindeki Amazon ve Whole Foods Market çalışanlarına uygulanan testlerde 19 bin 816 pozitif vaka tespit edildiği ifade edildi.

Veri, firmanın dünya çapında yaklaşık 1 milyon 370 bin çalışanına 1 Mart-19 Eylül tarihleri arasında yapılan Covid-19 testi sonuçlarını kapsıyor.

Amazon basın sözcüsü Kelly Cheeseman, firma adına çalışan ve temas riski yüksek olan sürücülerin rakamlara dahil olmadığını söyledi.

Açıklamada ayrıca Amazon’un 650 tesisinde her gün binlerce test yapıldığını ve Kasım ayına kadar bu rakamın günde 50 bine çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.




Sağlık Bakanı Koca’dan DSÖ’ye: Türkiye deneyimini paylaşmaya hazır


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesel Ofisi, Türkiye’nin Ağustos ayından bu yana Covid-19 testi kapasitesini artırmasını ‘övgüye değer’ bulduğunu belirtirken, Covid-19 verilerinin DSÖ’nün düzenlemelerine uygun bir şekilde bildirilmesi çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter üzerinden DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’nin ‘övgü’de bulunduğu kısmı belirterek teşekkür etti ve bu konudaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Koca, Covid-19 verilerinin DSÖ’nün düzenlemelerine uygun bir şekilde bildirilmesi çağrısıyla ilgili ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıklamıştı.




Covid-19 testi pozitif çıkan Trump hastaneye kaldırıldı


ABD Başkanı Donald Trump, kendisini Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne götüren helikopterden inerken. (Fotoğraf: AP)

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden Marine One adlı özel Beyaz Saray helikopteriyle hastaneye kaldırıldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın tedbir amaçlı olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne götürüldüğü belirtilerek “kendisini yorgun hissettiği ama moralinin yerinde olduğu” kaydedildi.

Trump da daha sonra Twitter üzerinden 18 saniyelik bir video yayımladı. Videoda Trump, şunları söylüyor:

“Muazzam destekleri nedeniyle herkese teşekkür etmek istiyorum. Walter Reed Hastanesi’ne gidiyorum. Çok iyi iş çıkardığımı düşünüyorum ancak her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz. First Lady de çok iyi iş çıkarıyor. Çok teşekkür ederim. Desteğinizi çok takdir ediyorum ve asla unutmayacağım.”

CBS News kanalına göre Trump, düşük dereceli ateş dahil bazı hafif semptomlar gösteriyor.

Trump ile birlikte eşi First Lady Melanie Trump’ın da test sonucu pozitif çıkmıştı.




Toplam vaka sayısı 35 milyona yaklaştı


Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 34,831,366

  • Can kayıpları: 1,033,238

  • İyileşenler: 25,895,824

  • Aktif vakalar: 7,902,304


Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (7,549,323)

  • Hindistan (6,473,544)

  • Brezilya (4,882,231)

  • Rusya (1,194,643)

  • Kolombiya (841,531)


Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (213,524)

  • Brezilya (145,431)

  • Hindistan (100,875)

  • Meksika (78,492)

  • Britanya (42,268)

  • ( Gazete Karınca )

Editör: Haber Merkezi