Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Kırşehir’de halkla buluştu. İnce, Erdoğan'ın 'Gülen'le görüştüğümü ispatlamazsan namertsin' restine Nasuhi Güngör'ün Erdoğan hakkında yazdığı kitapla' yanıt verdi.
















24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 25 gün kaldı. Seçim günün yaklaşması nedeniyle cumhurbaşkanı adaylarında ve milletvekili adaylarında seçim çalışmaları hız kazandı.



Seçim çalışmaları kapsamında CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce , bugün Kırşehir’de.



Cacabey Meydanı’nda Kırşehir Halkı’na seslenecek olan Cumhurbaşkanı Adayı İnce, seçim vaatlerini de açıklayacak.



Muharrem İnce sahneye çıktı. Alandakiler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atttı.



İşte Muharrem İnce 'nin konuşmasından satır başları:



Neşet Ertaş'a gönderme yapan İnce, konuşmasına "Ne diyordu büyük usta 'Gönül dağı. Ben de 'Gönül bağı' kurmaya geldim" sözleri ile başladı.



- "Ben gülmek için yandaş medyayı seyrediyorum. ' Muharrem İnce 4 yıllık fakülteyi 8 dönemde bitirmiş' diyor. İleri derece geri zekalılık böyle olur işte. 4 yıllık fakülte 8 dönemde bitirilir.



"- "Dün Erdoğan vatandaşa 'Ustalık diploması verin' diyor. Bir: Diploma vatandaştan istenmez üniverstieden istenir. İkinci, eğer büyük ustalık dönemini ona verirseniz dolar 10 lira haberiniz olsun.



"Ustalık, çıraklık dönemi oldu. Şimdi emeklilik dönemi. Onu emekliye gönderin"



"SENİN ARKADAŞIN YAZDI"



"Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin" dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."



"Muharem İnce bir şey söylüyorsa doğrudur. İşkembe-i Kübradan atmam. Altını doldururum, belgesini alır öyle konuşurum."



ERDOĞAN VİDEOSU İZLETTİ: SEN DE ARKASINDA MISIN? - VİDEO







" Dün video izlettiriyor meydanda. Sayın Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkmışım. Siyasette incenlar rakiplerini eleştirir. Ben de Sayın Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişim. Ben söylediklerimin arkasındayım. Sen de söylediklerinin arkasında mısın?" diyen İnce, Erdoğan'ın "Ne aldanan olduk ne de aldatan olduk" açıklamasını ve ardından yaptığı "Aldatıldım" açıklamalarının görüntülerini izletti."



PEŞİNDEN ERBAKAN VİDEOSU - VİDEO







-" Hep aldatılmış. Peki devam edelim. Bana diyor ki; 'Sen kurultayda genel başkanını eleştirdin' diyor. Eleştirdim. Sana mı soracağım. Muharrem İnce ne dediyse o, söylediğim lafın arkasındayım." diyen İnce, ardından Necmettin Erbakan'ın AKP ve Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarını ekradandan meydandakilere izletti.



BAHÇELİ-ERDOĞAN KAVGASININ VİDEOSU - VİDEO







"Evet genel başkanı eleştirdim. Ama ben ona 'Hırsız' demedim, 'Namussuz' demedim, 'Siyonist, İsrail uşağı' demedim. Bak senin genel başkanın sana ne diyor. Video istersen video çok. Bugün size çok film izleteceğim" diyen İnce, ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ile Erdoğan arasında küfürleşmeye varan polemiklerin yer aldığı ve Bahçeli'nin Erdoğan için 'Sende şeref işportaya düşmüş' dediği görüntünün de yer aldığı videoyu izletti.



-"Şimdi bu film la bitti. Ne diyor du Neşet Ertaş, 'Cahildim dünyanın haline kaldım'. Ne diyor bizim hemşeri 'Cahildim FETÖ'nün sarığına kandım' diyor."



-" Biz eğitim diyortuz. Eğitim en çok da Kırşehir 'e yakışır. 12. yüzyılda Cacabey Medresisi'nde astronomi okutuluyordu."



"Ben ona nano teknoloji diyorum, o bana 'otomobil yağacağız' diyor. Sen otomobilin kaportasına, lastiğine talipsin, ben 'beynini yapacağız' diyorum. Farkımız bu."



- "Yandaş medyaya gire 2011'de yerli otomobil yağmışız, fiyatı da 20-2 bin lira olacakmış. Var mı ortada otomobil."



"Otomobili yapan mı güçlüdür, onu yapan robot mu yoksa o robotun beynini yazan mı güçlüdür. Annelere sesleniyorum. Biz evlatlarınıza güzel bir gelecek yaratacağız."



"Çocuklarınızı dindar yetiştirmenizden hiç rahatsız olmam. O tercih sizin. Ama çocuklarınızı kindar yetiştirmenizi asla istemem."



"İkimiz de aşağı yukarı aynı maaşı aldık. Senden de 5 ay fazla maaş aldım. Nasıl oldu da ben garibanım da sen servet sahibi oldun."



"Ben gariban değilim. Ben insan ayırmam. En zengin benim."







-"O benimle kavga etmek istiyor ama ben projeleirmi anlatıyorum. Çiftçiye mazot 3 lita olacak diyorum, üniversite öğrencilerine burs diyorum"



"Başörtülü kardeşim saklın bunların yalanına inanma. Başörtüsünü ister evinde, ister sokkata, ister okulda istersen iş yerinde tak. Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz aş derdindeyiz, iş derdindeyiz."



"Türkiye bir otomobilden 100 avro kazanıyor. Avara kasnak gibiyiz. Para kazanamıyoruz. Çünkü biizm markamız yok. Mercedes, BMW yok. Türkiye'de üretilen elşbiseye etiket basıp kat be kat pahalıya satıyorlar. Türkiye'nin marka üretmesi lazım. Tasarımı, markayı, teknolojiyi gençler yapar. "



"Erdoğan başta kaldığı sürece doların düşmesi mümkün değildir. Eğer bir ülekde demokrasi yoksa, hukuk devleti değilse ytabancı yatırımcı o ülkeye güvenmez. Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güvenmiyor. Senin de paran yetmiyor. Ama sen güven vermiyorsun."



"Koca koca hakimler, bunlar içeri girdiğinde ayağa kalkıyor. Allah'ın izniyle ben seçildiğimde o haklimler savcılar ayağa kalkmayacak"



"KAÇMA MİNDERE GEL"



"Şimdi seçimleri iptal ettirmeyi konuşuyorlar. Sakın ha. Neden kaçıyorsun, mindere gel korkma. Aday olduğumda bu işi ikinci tyura kalır diyordum. Bu 49.ç mitingim ve şimdi diyorum ki 'Bu iş ilk turda biter' diyorum"



"Kemeri vatandaş sıkmayacak, devlet sıkacak. Nasıl olacak? Saray- saltanat yok. 3 bin koruma, 300 koruma aracı yok."



Kırşehir Şeker Fabrikası'nı 330 milyona sattılar. Senin şeker fabrikanı 330 milyona sattılar, Erdoğan'ın bir uçağı 410 milyon. Sizin koca fabrika Erdoğan'a bir uçak bile alamadı."



"Erdoğan'a soruyorum "Hiç mi vicdanın sızlamıyor, hiç mi, devlet adamlığı görmedin" AK Parti'ye oy veen yurttaşalra sesleniyorum. Her yerde 'Yerli ve milli' diyor. Sanki biz Fransa'dan geldik. Türkiye'de mermer deyince Kırşehir , Afyon akla gelir. Sorun bakalım AK Partililere, Saray'ın mermeri Hindistan'dan mı geldi yoksa Afyon'dan mı geldi?"



"Samsun'da gewnçlerin hediye ettiği bisiklete sahnede bindim. Bazı alçaklar onu foto-montaj yapıp camiye koymuşlar. Bu foto-montajı FETÖ'den öğrenmişler. Bu kadar alçak bunlar. Sonra da Erdoğan bana diyor ki, "Sen bisiklete binmeye devam et". Olu. Ben bisiklete bineyim, sen de binebiliyorsan beygire bin."



-"15-29 yaş arası 5 milyon genzimiz var. Bunlar okulda değil, yurtta değil, işte değil, kursta değil. Bu ülkenin kalkınması mümkün değil. Eğer 5 milyon gencin kaydı yoksa bu devletin elinde, yazıklar olsun."



"Erdoğan'la bizim aramızdaki fark şu, Erdoğan meydanlara gelip '3 çocuk yapın, 5 çocuk yapın' diyor. O çocuk sauyısı söylüyor, ben başka bir şey söylüyuorum. Çocuk bezinde KDV yüzde 18. Eğer çocuk bezinden vergi alıyorsa bir devlet, o devletten adam olmaz. Erdoğan çocuk sayısı ile uğraşsın, ben çocuk bezinin vergisini düşüreceğim."



"30 sene önce cep telefonu çıkacağını söyleseydim size inanır mıydınız? İşte ben size 5 sene sonra olacakları söylüyorum"



İnce, ezan başlaması üzerine "E o zaman ben auurılayım aranızdan" diyerek konuşmasına son verdi.



İnce, sahneden gökyüzüne beyaz güvercinler uçurduktan sonra miting için Kırıkkale'ye hareket etti.





Editör: Haber Merkezi