DENİZLİ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Denizli'nin Acıpayam ilçesinde saat 18.32 sıralarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Gelişmeleri takip ediyoruz. Denizli Acıpayam’da meydana gelen deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadı" denildi.




Denizli'nin Acıpayam ilçesinde akşam saatlerinde 4.1 büyüklüğünde deprem daha meydana geldi.


YİNE ACIPAYAMAM


Cumhuriyet'in haberine göre;Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde saat 18:32 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin derinliğini 6 kilometre olarak açıkladı.

AFAD: GELİŞMLERİ TAKİP EDİYORUZ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı meydana gelen deprem sonrası açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Denizli Acıpayam'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. Denizli Acıpayam’da meydana gelen deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadı." denildi






BİRÇOK İLİN DEPREM TEHLİKESİ DEĞERİ DEĞİŞTİ

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştiğini belirterek, yeni veri ve bilgiler ışığında birçok ilin deprem tehlikesi değerinin düştüğünü, bir kısmının da yükseldiğini bildirdi.

Özmen, Türkiye'de bugüne kadar meydana gelen depremler ve "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de son 119 yıldır hasara neden olan 284 deprem meydana geldiğini belirten Doç. Dr. Özmen, bunların 23'ünün 7 ve 7'den daha büyük şiddetli depremler olduğunu söyledi.

"Ülkemizde neredeyse her 4, 5 yılda bir 7 veya 7'den daha büyük şiddette depremler oluşmuştur." diyen Özmen, şöyle devam etti:

"En son Van'da 2011 yılında meydana gelen depremi düşündüğümüzde, yaklaşık 8 yıldır ülkemizde önemli bir depremin olmadığı görülmektedir. Bu bize, deprem enerjisinin bir yerlerde biriktiğini ve zamanı geldiğinde depreme dönüşeceğini göstermektedir. Bu nedenle birkaç gündür meydana gelen depremleri uyarıcı bir deprem olarak görüp, deprem zararlarını azaltma çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında süratli bir şekilde riskli binaların tespit edilerek, depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekir."

Editör: Haber Merkezi