ADIYAMAN - Adıyamn'da meydana gelen depremde 17 yakınını kaybeden Ahmet Türk, enkaz bölgelerinde yaptığı incelemelerin ardından, "Bugün devlet diye bir şey yok" açıklaması yaptı.

Depremden en ağır hasarı gören kentlerden biri olan Semsûr'da 17 akrabasını kaybeden Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Rıdvan Turan, Feleknas Uca ve Sait Dede ile birlikte enkaz bölgesinde incelemelerde bulundu. Yurttaşların taleplerini ve tepkilerini dinleyen heyet, partinin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı Kriz Koordinasyon Merkezi'ne geçti.

'DEVLET DİYE BİR ŞEY YOK'

Kriz Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Ahmet Türk, büyük bir felaketin yaşandığını belirterek, "Aslında bütün halk söylüyor. Bugün devlet diye bir şey yok. Şu anda da Olağanüstü Hal ilan edilerek, halkın, sivil toplum örgütlerinin yaptıkları yardımları elinden alarak, sanki AFAD yapıyormuş gibi bir görüntü vermeye çalışıyorlar. Bugün bile biraz önce bir bilgi aldım, gelen çadırlara bile el konulup, AFAD'a gönderilmiş. 'AFAD bu çadırları getirmiş' gibi gösterilmeye çalışılıyor. Buradaki gerçekleri, halkın yaşadığı bu acıyı, bu felaketi, adeta Olağanüstü Hal ilan ederek, toplumdan, halktan saklamaya çalışıyorlar. Oysa ki; hepimiz bu gerçeği görüyoruz, halk bunu biliyor. Biz konuşmuyoruz. Halkımız yaşananları bize anlatıyor. Devletin ilgisizliğini, devletin iki gün hiç görünmediğini, bunu yaşayanlar bize anlatıyorlar" ifadelerini kullandı.  

'İNSANLAR ORGANİZE OLDU'

Halka başsağlığı dileyen Türk, benzer bir felaketin yaşanmaması dileklerinde bulunarak, "İnsanlarımız bu felakete karşı çok duyarlı davrandı. Her yerde izliyoruz, görüyoruz. Kızıltepe'den, Nusaybin'den, Cizre'den, Silopi'den, Diyarbakır'dan, tüm bölgeden insanlar kendiliğinden organize olup, destek vermeye, yardım yapmak için adeta koşturuyor. Bizi sevindiren budur. Halkımızın bu duyarlılığıdır. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin" dedi.

Depremde hayatını kaybeden 17 yakını için kurulan taziyelere katılan Türk, daha sonra kentten ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi