MARAŞ - Dulkadiroğlu ilçesinin Söğütlü köyü sakinlerinden Gülcan Saya, hastanede tedavi edilmeyen babasının kollarında can verdiğini belirterek, “Depremin değil, sistemin altında eziliyoruz” dedi.

Mereş’in Dulkadiroğlu ilçesine bağlı 100 haneli Söğütlü kırsal mahallesi, depremden en çok etkilenen mahallelerden biri. Birçok evin yıkıldığı ve ayakta kalanların da ağır hasarlı olduğu mahallede, deprem nedeniyle 9 kişi can verdi. Aynı mahalleden 5 kişi ise, Mereş merkezde yaşamını yitirdi. Mahalle sakinleri, depremin olduğu ilk günden bu yana çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yurttaşlar, mahallelerine devletin uğramadığını belirterek, yalnız bırakıldıklarını söylüyor. 

MANEVİ DESTEK BEKLİYORLAR

Mahallenin meydanı olarak bilinen yerde enkaza dönen bir yapının üzerinde 2 çocuğuyla birlikte oturan Gülcan Saya, “Herhangi bir merciden gelen olmadı. İnsanlar erzak ve gıda yardımını geçti, psikolojik destek bekliyor. Manevi anlamda bir omuz arıyoruz ama bulamıyoruz” sözleriyle dert yanıyor.

BABASINI ENKAZ ALTINDAN ÇIKARDI

Kendi imkanlarıyla babası Mehmet Saya’yı enkaz altından çıkardıklarını ve daha sonra yaralı bir şekilde araçla Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırdıklarını aktaran Saya, “Orada kuzenime denilen şey, ‘Herkes sizinle aynı durumda, sizden daha kötü durumda olanlar var’ oldu. Babamı hastaneden gönderdiler. Kollarımızda kaybettik. Saatlerce burada bekledik. Babam yanımızda, gözlerimizin önünde can verdi. Böyle olmamalıydı. Evet, insanlar etkilendi, ülkemiz kötü durumda. Ama depremin 10’uncu günü olmasına rağmen hiçbir yetkili gelmedi” ifadelerini kullandı.

‘HALİMİZİ SORAN YOK’

Mahallelerinde seyyar lavabo olmadığını, çocukların durumunun kötü olduğunu aktaran Saya, “Ama soran yetkili bir merci yok. Bu kadar yalnız bırakılmamalı bu halk. Vergileri zamanında alıyorlar. Her ay şaşmıyorlar. Her ay fatura kesiyorlar. Ama böyle durumlarda ne bir gelen ne halimizi soran var" şeklinde konuştu.

Kendisinin Türkçe öğretmeni olduğunu ancak atanamadığını dile getiren Saya, “Sistemin altında yeteri kadar ezildik. Acısını çok çektik ancak hiçbir zaman pes etmedik. Aslında depremin altında ezilmiyoruz, sistemin altında eziliyoruz. Böyle olmamalı. Kendi insanımız öncelikli olmalı. İnsanlar bu kadar yalnız ve çaresiz bırakılmamalı” şeklinde konuştu.  

MA / Azad Altay - Abdurrahman Gök

Editör: Haber Merkezi