AMED - Amed’in Rezan ilçesi Urfa yolu üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen ve dün boşaltılan Altinkaya Apartmanı yıkım çalışmaları sırasında çöktü. 

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesi Urfa yolu üzerinde dün hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkım için boşaltılan Altinkaya Apartmanı sabah saatlerinde çöktü. Binanın kendiliğinde çökme anları çevredeki yurttaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. 

HDP’LİLER ENKAZDA BEKLEYEN AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde yıkılan Diyar Galeria Alışveriş Merkezi’nde arama kurtarma çalışmaları sürerken, dünden bu yana enkazdan 9 kişinin cansız bedeni çıkarıldığı belirtildi. Enkazda halen 40’a yakın kişinin olduğu tahmin ediliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Remziye Tosun, İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy, Zeyyat Ceylan ve Yeşil Sol Parti yöneticileri enkazda yakınlarını bekleyen depremzedeleri ziyaret ederek, dayanışma duyguların paylaştı. 

SERİN 2 APARTMANINDA 5 KİŞİ ÇIKARILDI 

Rezan ilçesine bağlı Tesisler Semti’nde yıkılan Serin 2 (Cengizler) Apartmanı enkazında ise bugün 5 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Kepçeyle girilen enkaz alanında molozlar kaldırılırken, bir yandan da arama kurtarma çalışması yürütülüyor. Binanın zemin katına hala ulaşılmazken, hastane morglarından alınan cenazeler ise defnediliyor. 

(Yazılı haber MA)

Editör: Haber Merkezi