AMED- Yenişehir ilçesi Ofis semtinde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı’nda şimdiye kadar 16 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, enkaz altında hala ulaşılamayan 11 kişinin olduğu düşünülüyor.

Mereş merkezli depremlerden etkilenen Amed’in Yenişehir ilçesi Ofis semti Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmailpaşa 2’nci Sokakta yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanında, arama kurtarma çalışmaları 6’ncı gününde. Apartmanda şimdiye kadar, Koç ve Baran ailelerinden 6 kişinin, Ensarioğulları ailesinden N., E. ve A. isimli 3 kişinin, Dayan ailesinden ise toplamda 4 kişinin cenazesine ulaşıldı. Sayı net olmamakla birlikte Sözel Apartmanı’nda şimdiye kadar toplamda, 12 kişinin cenazesine ulaşıldı.

KURTARILMAYI BEKLİYORLAR

Enkaz altında ulaşılamayan 11 kişinin daha olduğu düşünülüyor. İddialara göre deprem esnasında kaçanların çoğu merdiven boşluğundaki enkazın altında kaldı. Çalışmalar, merdiven boşluğunda hızlandırılmış durumda. Bulak ailesinden K., S., E. ve L. olmak üzere 4 kişinin,  Talay ailesinden, V., E. ve çocukları A. (4) olmak üzere 3 kişinin, Bayar ailesinden 3 kişinin ve bununla birlikte Müzisyen Zilan Tigris ve eşi Çağdaş Çankaya enkaz altında kurtarılmayı beklenenler arasında.

Enkaz çalışmalarının 6’ncı gününde kimliği belirsiz 3 kişinin cenazesine ulaşıldı. Yaklaşık 1 saat önce de A.B. (80) ve eşi M.B.'nin cansız bedenine ulaşıldı. Apartmanın müteahhidinin de 2 gün önce cansız bedenine ulaşıldığı ileri sürüldü. İddialara göre müteahhit, 3 yıl önce evini aynı apartmanda 8’nci kattan 1’nci kata taşımış.

Öte yandan Rezan ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yoldaş Apartmanında arama çalışmaları son buldu. Apartmanda şimdiye kadar 61 ölü ile 19 yaralı çıkarıldı. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi