AMED - Irak Federe Kurdistan Bölgesi’nden gönderilen iş makineleri ve beraberindeki malzemeler, 3 gündür Habur Sınır Kapısı ve Adıyaman Üniversitesi Kampüsü’nde gerekçesiz şekilde bekletiliyor.

Irak Federe Kurdistan Bölgesi’nden aramak kurtarma faaliyetleri için iş makinalarından oluşan 300 araçlık konvoy 3 gündür Habur Sanır Kapısı ve Adıyaman Üniversitesi Kampüsünde gerekçesiz bekletiliyor. Depremin ilk gününden itibaren Kurdistan Bölgesel Yönetimi tarafından gönderilen birçok yardım malzemesi ile arama kurtarmalarda kullanılacak iş makinelerinin engellemesi çekilen videolarla paylaşıldı. Yardımlara yol verilmemesine tepki gösteren yurttaşlar, dayanışmanın Kürtlerden geliyor olmasından kaynaklı engellendiğini dile getiriyor.

‘NEDEN BEKLETTİKLERİNİ BİLMİYORUZ’

Yardım araçlarıyla birlikte Zaxo’dan gelen bir ekip, 3 gündür gümrükte bekletildiklerini dile getirerek sanal medya hesabı üzerinden şunları paylaştı: “3 gündür gümrükteyiz ve 3 gündür uyumadık. Biz Semsûr’a yardım için geldik ve çalışmalara katılmak istiyoruz. Bizi burada neden beklettiklerini bilmiyoruz. İnsanlara yardım etmemize izin vermiyorlar. Ben yardım için Zaxo’dan geldim. Yaklaşık 300 araçla birlikte burada bekletiliyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi