AMED - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, milletvekilleri ve beraberindeki parti yöneticileri, Amedspor Tesisleri ve Mevlana Halit Ortaokulu’nun spor salonunda barındırılan depremzedeleri ziyaret etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi milletvekili Hişyar Özsoy, İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Êlih milletvekili Feleknas Uca, Dîlok milletvekili Mahmut Toğrul, Şirnex milletvekili Nuran İmir ve beraberindeki parti yöneticileri Amed'in Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan Amedspor Tesisleri'ndeki depremzedeleri ziyaret etti. Amedspor Tesisleri'ndeki koşulları yerinde inceleyen heyet, depremzedelere dayanışma duygularını paylaştı. 

DAYANIŞMANIN GÜZEL ÖRNEĞİ 

Burada kısa bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, her şehirde çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Duruma ve ihtiyaca göre tedbir alıyoruz, tartışıyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyacı neyse birlikte yerine getireceğiz. Bizim burada yapmamız gereken halkımızın acılarını, yaşadığı bu yıkımla nasıl birlikte baş edebileceğimize bakmak. Asıl amacımız, dayanışmayı olabilecek en güçlü şekilde örmek. Burada gördüğümüz tablo da memnuniyet verici. Amedspor da çok güzel hizmet yapıyor. Dayanışma adına çok iyi şeyler yapıyor. Diyarbakır’ın bütününde aldığım bilgilere göre çok hızlı bir sivil toplum organizasyonu oluşmuş. Odalar, meslek ve emek örgütleri, bizim partimiz de sahada zaten. Çok hızla organize olmuşlar ve ihtiyaçları tespit edip hızla gidermeye çalışmışlar. Diyarbakır dayanışmanın çok değerli bir örneğini sergiliyor. Diyarbakır’daki bütün bu kuruluşlara, bireylere, gönüllülere ben de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ 

HDP heyeti daha sonra da Rezan (Bağlar) ilçesinde Mevlana Halit Ortaokulu’nun spor salonunda barındırılan depremzedelerle bir araya geldi. Burada depremzedelerle görüşen heyet, her bir vakayla tek tek ilgilenildiğini dile getirdi. Depremden etkilenen yurttaşlara dayanışma mesajı veren heyet, süreçten birlikte çıkılacağı mesajını paylaştı. 

HDP’liler daha sonra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in 13 Şubat’ta hayatını kaybeden annesi için kurulan taziyesine katıldı. Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan Lice Sisi Köyü Taziye Evi’nde Aydemir’e başsağlığı dileyen heyet, günün diğer programlarına katılmak üzere buradan ayrıldı.  

Editör: Haber Merkezi