AMED- İMO Diyarbakır Şubesi tarafından Amed’de bazı mühendislik firmalarının para karşılığında hasar tespit çalışmaları yaptığını belirtilerek, mağduriyetlerin yaşanmaması için bu kişilere prim verilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

MA'nın haberine göre; Yaşanan depremin ardından etkilenen 10 il arasında bulunan Amed’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amed Şubesi tarafından hasar tespit çalışmaları başlatılırken, bazı mühendislik firmaları ise para karşılığında “hasar tespit çalışmaları” başlatmasına karşı İMO uyardı. İMO tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldığını ve İMO’nun da çalışmalara katıldığı hatırlatıldı.

'PARA KARŞILIĞINDA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI'

Hasar tespit çalışmalarında bir çekiç yardımıyla kolon ve kirişlerdeki sıvalar sıyrılarak beton yüzeylerdeki çatlakların izlendiği vurgulanan açıklamada, bunun kamuoyunda yetersiz görüldüğüne dair kendilerine geri dönüş olduğu ifade edildi. Hasar tespit çalışmalarında başka cihazların kullanılması gerektiği, karot alınması gerektiği gibi söylentilerin sıklıkla duyulduğu ifade edilen açıklamada, bu tür duyumların kaynağı olarak hasar tespit çalışmalarını para karşılığında yapmaya çalışan bazı mühendislik firmaları işaret edildi.

'HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BİLİMSEL OLARAK DOĞRUDUR'

Amed’de bu söylentilerin doğmasıyla birlikte kentte hasar tespiti yapan ekiplerin peyda olduğunun görüldüğü vurgulanan açıklamada, “Halkımız bu kişilere prim vererek yeniden mağdur duruma düşmemelidir. Yapılan ön hasar tespit çalışmaları bilimsel olarak doğrudur ve yeterlidir. Yapı yönetimiyle paylaşılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesindeki portalda yer alan raporları esas almamız gerektiğini kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz” denildi. 

Editör: Haber Merkezi