HABER MERKEZİ- Mereş merkezli depremlerin ardından yaşanan yıkımın onarımına katkı sunmak amacıyla bir Kadın Koalisyonu Afet Koordinasyon Ağı kuruldu.

Kadın Koalisyonu, Mereş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan yıkımın onarımına katkı sunmak amacıyla bir Afet Koordinasyon Ağı kurdu.

Yapılan açıklama ile yaşanan olumsuzluklardan en fazla etkilenen kesimin kadınlar, çocuklar, LGBTİ+’lar ve toplumda diğer dışlanan gruplar olacağı deneyiminden hareketle bu süreçte kaynaklarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurmak, hak ihlalleri ile mücadele etmek ve kadın örgütlenmelerinin afet yönetiminin her aşamasında etkin olarak yer almasını sağlamak amacıyla kurulan Afet Koordinasyon Ağı, yaraların dayanışmayla sarılması için alanlarda olduğunu duyuruldu.

Afet bölgesindeki illerin her birinde kurduğu yerel örgütlenmeler ile doğrudan dayanışmayı güçlendirirken bir taraftan da ulusal ölçekte oluşturduğu ağ ile afet bölgesinde yaşamaya devam edenlerin ve farklı illere taşınanların ihtiyaçlarının giderilmesi ve hak ihlallerinin önlenmesi adına çalışmalar yürüten Afet Koordinasyon Ağı, ulusal ve uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

 Bu yıkıma neden olanların, ortaya çıkan enkazı kaldırmaya muktedir olmadıklarına dikkat çekilen çağrı metninde depremin sorumluları olarak rant, iktidar, güç için canlıya, eşit ve özgür bir ortak hayata yaşama hakkı tanımayanlar işaret edildi.

‘HER KOŞULDA BURADAYIZ’

Kamu ve sivil tüm imkanların seferber edilmesi gerekirken OHAL ilanı ile sürecin sorgulamaya ve katılıma kaplı biçimde tek elden yürütülmek istenmesi eleştirilen açıklamada, “Bugüne kadar kadınları, LGBTİ+’ları korumayan patriyarkal anlayışın afet bölgesinde tüm grupların ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri sunmadı. Patriyarkaya, onun dayattığı hayata ve politikalarına karşı Türkiye’nin dört bir yanından feminist, kadın ve LGBTİ+ örgütleri olarak Kadın Koalisyonu’nda bir aradayız. Her koşulda buradayız! Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmelerimiz ve her türlü olanağımızla, onlarca yıllık mücadelemizden edindiğimiz deneyimi, birikimi paylaşmak için yurttaş dayanışmasında yerimizi alıyoruz” denildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi