HABER MERKEZİ Twitter hesabından açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin yeni bir düzene ihtiyacı var halkım. Hepimizin zihniyeti değişmek zorunda” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından açıklama yaptı.

“Yapılacak işler var. Yerine getirilmesi gereken sorumluluklar var. Yüzleşmemiz gereken gerçeklerimiz var” diyen Kılıçdaroğlu, insanların zamana karşı savaş verdiğini belirterek, “Bir canı daha kurtarabilmek için tırnaklarını parçalayarak enkaz yığınlarında yaşam tüneli açıyorlar. Enkazın karanlığına bir damla ışık olabilmek için Türkiye’nin evlatları yüreklerini koymuş durumdalar. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye onları asla unutmayacaktır” dedi.

‘BUGÜNÜ ASLA UNUTMAYIN’

Çok fazla insanın yaşamını yitirdiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Toprak elbet zamanı geldiğinde biz bağrına basar ama ‘Allah sıralı ölüm versin’ deriz ya keşke öyle olsaydı. İçimiz acı dolu. Yaprak döküyor her yanımız. Bir de enkazdan kurtulanlar var ki öldürücü soğukta direniyorlar. Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil” ifadelerini kullandı. Bugünün asla unutulmaması çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Mazlumun hakkı divana kalmasın. Bu ülkenin yeni bir düzene ihtiyacı var halkım. Hepimizin zihniyeti değişmek zorunda” dedi.

‘GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE İDARE EDİLMEZ BİR NOKTAYA GELDİK’

Dedikleri gibi bir yılda gidilmesi gereken yere varılamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. En acısı da bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördük. Artık, kaynakların sadece küçük bir azınlığa değil tüm halkımıza ait olduğu yep yeni bir düzeni getirmek zorundayız. Bu sadece iktidar değişimiyle olmaz daha büyük değişimler lazım. Güçlü bir sosyal devleti, vatandaşı için var olduğunu hiç unutmayan bir devleti bu enkazın içinden çıkarıp inşa etmek zorundayız. Bir daha böyle bir acı yaşamayalım, bu son olsun” şeklinde konuştu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi