HABER MERKEZİ – AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Mereş merkezli depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının yaşandığını açıkladı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Mereş merkezli depremlere ilişkin açıklama yaptı. Depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının meydana geldiğini, 4 ayda kaydedilecek deprem sayısının 17 günde gerçekleştiğini açıklayan Tatar, Sivas'ın Gürün ilçesinin de genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

‘3 DAKİKADA BİR ARTÇI DEPREM’

Tatar, 3 dakikada bir artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, “Büyük çoğunluğu vatandaşlarımız tarafından hissedilecek büyüklükte. Birbirini tetikleyerek devam eden depremler sonucunda önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durması gerekiyor.  Depremlerin merkez üslerine yakın illerin ilçelerinde hasarlar görüyoruz. Bu yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede en önemli risklerden birisi de kaya düşmesi riski. Bölgede değişim yerleşim yerlerinde kaya düşmesi riski altında bulunan yerler var. Deprem bölgesinde bulunan inşaat altındaki binaların durumu hazırlanacak bir teknik raporla belirlenecek” ifadelerini kullandı.

( MA )

Editör: Haber Merkezi