BİTLİS /TATVAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ - Ötekilerin Gündem'ine konuşan; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis İl Eş Başkanı Mustafa Özcan ve Tatvan İlçe Eş Başkanı Murat Şahin; Eş başkanlarlar; İl Koordinasyonu, Serhat bölge Koordinasyonu ve deprem bölgesi Koordinasyonuyla diyalok içinde çalışmlarımız devam ediyor. İhtiyaçlar belirleniyor ve deprem ilerimize hızlıca ulaştırıyoruz." dediler.  

Eş Başkanlar; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 MW büyüklüğünde ve ardından saat 13.24’te Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 MW büyüklüğünde iki deprem olmuş, depremler, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Urfa illerimizi etkilemiştir. İlk deprem ile birlikte çok sayıda bina yıkılmış veya ağır hasara neden olmuş, ardından gelen ikinci depremde tekrar eden yıkım ve ağır hasarlar acımızı katlamıştır. Her iki deprem sonucunda çok sayıda insanlarımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. On binlerce yurttaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamakla birlikte yakınlarını kaybetmiş tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyor acılarını en derin duygularla paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar" dillediler. 

Bitlis Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi( HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında depremzede kadın ve çocuklar için hazırladıkları kolileri deprem bölgelerine gönderdi. 

Editör: Haber Merkezi