ADANA CEYHAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİCeyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, bir bardak çorbayı 70 TL’den satan işletmenin kapısında depremzedelere 24 saat boyunca sıcak çorba, ekmek, su, sandviç, meyve suyu ve kek ikram edince işletme çorbayı 5 TL’ye düşürdü.

 

Ceyhan Otoyolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisine gerekli uyarıları yapan Ceyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, uyarıları dikkate almayan işletmeye Çukurova’nın tek, Ceyhan’ın ilk kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem’in talimatıyla cezai işlem uyguladı. İlk şikayetler geldiği andan itibaren Başkan Hülya Erdem’in katılımıyla işletmenin kapısında afet bölgesinden gelen vatandaşlara sıcak çorba, ekmek, su, sandviç, meyve suyu ve kek gibi bir çok ikramda bulunuldu. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in bu girişimi tüm Türkiye’de takdir topladı. 
Sosyal medya hesaplarından Başkan Erdem’in akıllı hareketini övgüyle karşılayan, bu girişimin ülkenin geneline örnek olmasını dileyen vatandaşlar, Ceyhan Belediyesi’ne tam destek verdi.

Sosyal medya kullanıcıları ve otoyolu kullanan depremzedeler Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e duyarlılığı için teşekkür ederken söz konusu işletme 70 TL’ye sattığı bir bardak çorbayı ilk uyarı sonrası 25 TL’ye, belediye ekiplerinin ikramları sonrası ise aynı çorbayı 5 TL’ye düşürdü. İşletme, 5 TL’yi ödeyemeyecekler için de ücretsiz çorba ikramında bulundu.

Ceyhan’da esnaf ve sanatkarı her zaman baş tacı ettiklerini belirten Başkan Hülya Erdem, “İyi niyetimizi suistimal edenlere, halkımızın acısı üzerinden fırsatçılık yapmaya kalkışanlara karşı ise kanunun bize verdiği yetkilerin tümünü kullanmayı da biliriz. Hiç kimsenin zaten acılı milletimizin daha fazla canını yakmasına izin vermeyeceğiz. Fırsatçılığa asla göz yummayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi