HABER MERKEZİ - DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP eş genel başkanları, Mereş merkezli depremlerin 40’ıncı günü dolayısıyla yaşamını yitirenler için gerçekleştirilecek anma etkinliklerine katılacak.  

Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin 40’ıncı günü dolayısıyla enkaz dönen kentlerde anma etkinlikleri düzenlenecek. Depremlerde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newrozu kapsamında 17 Mart’ta, depremlerin 40’ıncı günü dolayısıyla kutlamalar gerçekleştirilmeyecek. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde, 6 eş genel başkan, HDP’nin 19 MYK üyesi, 33 milletvekilinin katılımıyla depremin 40’ıncı gününde Hatay, Semsûr, Mereş, Amed, Meletî, Riha, Dîlok ve Adana’da anma etkinlikleri düzenlenecek. 

Eş genel başkanlar, depremin vurduğu il ve ilçelerde ziyaretler gerçekleştirecek, yapılacak olan anma, lokma ve mevlitlere katılacak. 

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleri Hatay’da olacak. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partinin MYK üyeleri ve milletvekilleri Semsûr’da etkinliklere katılacak. 

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, MYK üyeleri ve milletvekilleri Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde; Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, MYK üyeleri ve milletvekilleri Mereş Narlı’da; HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca ve milletvekilleri de depremin merkez üssü Elbistan’da olacak. 

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren ve milletvekilleri Meletî’de, HDP Sözcüsü Ebru Günay ve milletvekilleri Riha’da, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, MYK üyeleri ve milletvekilleri Dîlok’un İslahiye ilçesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde yer alacak. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları, MYK üyeleri, milletvekilleri, Amed ve Adana’da anma etkinliğine katılacak. 

  

Editör: Haber Merkezi