ANTEP- İslahiye’de ağır hasar alan ancak “az hasarlıraporu verilen evine giremeyen depremzede, “Dışarıdan fotoğraf çekip gittiler” diyerek, yeniden tespit çalışması yapılmasını istedi. 

Mereş merkezli yaşanan depremin ardından 11 kentte enkaza dönen binaların molozları kaldırılırken, ayakta kalan binalarda ise hasar tespit çalışmaları yürütülüyor. Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkilileri tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarının eksikliklerle dolu olduğu belirtildi.

Dîlok’un İslahiye ilçesinde depremzedeler ağır hasarlı evlere “az hasarlı” raporları verildiğini aktardı. İlçede depremin ardından ön ve arka cephesinde hasar meydana gelen 4 katlı bir binaya da “az hasarlı” raporu verildi. Yıkım endişesiyle evlerine giremeyen yurttaşlar, hasar tespit çalışmalarına güvenmediklerini belirterek, görevlilerin evlerin içinde incelemelerde bulunmadıklarını, dışarıdan fotoğraf çekerek gittiklerini söyledi.

Hasar tespiti için başvuruda bulunan depremzedelerden Halil Akıl, gelen görevlilerin dışarıdan eve baktıklarını, “Bir şey olmaz” diyerek gittiklerini söyledi. Evin içinde birçok çatlak olmasına rağmen az hasarlı raporu verildiğini aktaran Akıl, bir kez daha ilçe kaymakamlığına başvurdu. 

MA / Ömer İbrahimoğlu 

Editör: Haber Merkezi