HABER MERKEZİ - Hatay'da 20 bin civarında kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Antakya’nın en az yüzde 80’ini yıkmak zorundayız" dedi. 

Maraş merkezli iki büyük depremde en çok can kaybının yaşandığı Hatay'ın Belediye Başkanı Lütfü Savaş, en az 20 bin civarında kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 24 binin üzerinde de yaralının olduğunu belirtti. 

'ANTAKYA’YA ELEKTRİK VEREMİYORUZ2 

Antakya ilçesinde su ve elektrik sorunlarının devam ettiğini belirten Savaş, “Antakya merkeze elektrik verilemiyor. Çünkü çok açık kablo, yıkılmış apartman var. Su konusunda Antakya ve Defne biraz da Samandağ'a su veremedik. Bunun dışında her yere su verdik” şeklinde konuştu.

'ANTAKYA'NIN YÜZDE 80'İNİ YIKMAK ZORUNDAYIZ'

Altyapıdaki zararın çok büyük olduğunu söyleyen Savaş, “Şu anda sadece Antakya’da en az yüzde 80’ini yıkmak zorundayız yıkılanların dışında” dedi. Hatay'da yıkılan ve hasarlı binalarla ilgili bilgi veren Savaş, “Hatay'da 3 binin üstünde yıkılan bina var. 20 bin civarında ağır hasarlı, 10 bin civarında orta hasarlı bina var. Hepsini yıkmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

(MA )

Editör: Haber Merkezi