DİYRABAKIR - Ötekilerin Gündem'ne konuşan; Halkların Demokratik Partisi (HDP ) Amed milletvekili Remziye Tosun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan hasar tespit komisyonun çalışmaları yeterli olmadığını söyledi. 

Tosun; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 MW büyüklüğünde ve ardından saat 13.24’te Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 MW büyüklüğünde iki deprem olmuş, depremler, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerimizi etkilemiştir. İlk deprem ile birlikte çok sayıda bina yıkılmış veya ağır hasara neden olmuş, ardından gelen ikinci depremde tekrar eden yıkım ve ağır hasarlar acımızı katlamıştır. Her iki deprem sonucunda çok sayıda insanlarımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. On binlerce yurttaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamakla birlikte yakınlarını kaybetmiş tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyor acılarını en derin duygularla paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyen

Tosun,  Gerçekten Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan hasar tespit komisyonu görevini yapmıyor, hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı  kayıt altına alınmaktalar. Kendim oturduğum ev sıfır hasar verdi, 4. kata kadar duvarların patlaklar var çatlaklar var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tekrar kontroldan geçirmesi lazım. Çünkü evlere gelen bakan ya öğretmen yada zabıta geliyor. mimarların kontrolunda olmalıdır. Diğer çağrımda insanlarımıza hasarlı binalardan uzak duralım. Çünkü her binanın enkazı, ölüm oluyor ve ölüm sebibi oluyor" dedi. 

Editör: Haber Merkezi