HABER MERKEZİ - Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, 11 kenti etkileyen depreme rağmen kesilen yüksek faturalara tepki göstererek, “DEDAŞ’ın bu tutumunu kınıyoruz. Yetkilileri bu süreci takip etmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Mereş merkezli deprem nedeniyle 11 kentte depremzedeler manevi ve maddi büyük mağduriyetler yaşarken, bu mağduriyetlere bir de elektrik ve doğalgaz faturaları eklendi. 

Deprem nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 9 Şubat’ta yaptığı açıklamada yaşanan olağanüstü hal sebebiyle elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatını ertelediklerini açıkladı. 

Ancak deprem bölgesi olan Amed’te Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yüksek elektrik faturası kesmeye devam ediyor. 

DEDAŞ'I KINIYORUZ 

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, sanal medya hesabından DEDAŞ’ın yüksek faturalarına yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. Platform, açıklamasında, “Depremin ekonomik açıdan yaralarını sarmak için vergi, kredi ve borç ödemeleri konusunda birçok düzenleme yapılırken; deprem sürecinde evde bulunulmamasına rağmen DEDAŞ tarafından önceki aylara göre ikiye katlanmış faturaları anlamak mümkün değildir! Bu süreçte birçok kurum ve halkımız olağanüstü bir dayanışma örneği ortaya koyarak depremin yaralarını sarmaya çalışırken, DEDAŞ’ın bu tutumunu kınıyoruz. Bu anlayışınızı tarihe not düşerek unutmayacağımızı belirtiyor; yetkilileri, bu süreci takip etmeye davet ediyoruz!” ifadelerine yer verdi.  

Platformun bu paylaşımına birçok kullanıcı da yorum yaparak, DEDAŞ'a tepki gösterdi.  

Editör: Haber Merkezi