HABER MERKEZİ- Hatay’da ziyaretlerini sürdüren Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin demografik yapısının değişmesini istemediklerini belirterek, mülteci politikalarına değindi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birtakım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Hatay'a gitti. Daha sonra İmamoğlu ile birlikte Suriye sınırına giden Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu.

İran, Afganistan ve Suriye'ye seslenen Kılıçdaroğlu, "İran sınırını aşıp Türkiye'ye gelen Afganlıları da geldikleri İran'a iade edeceğiz. Bunu Suriye'nin de İran'ın da Afganistan'ın da bilmesini isteriz" dedi. Kılıçdaroğlu devamla şöyle konuştu:"Bu necip milletin alnına ırkçılık gibi kara bir leke sürmeden, Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz. Bunu herkesin bilmesini isterim. Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz ama aynı zamanda Türkiye'yi bu bölgenin, Akdeniz'in en güçlü lider ülkesi haline getireceğiz.”

‘DEMOGRAFİK YAPININ DEĞİŞMESİNİ İSTEMİYORUZ’

"Kendi ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, “Açık ve net söylüyoruz. Arkamızda gizli bir hesap yok. Hiçbir ülkeye, hiçbir yabancıya karşı ön yargı yok. Ama biz kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz.  Kendi ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz.Hududun namus olmasının temel gerekçesi, egemenlik sınırlarımızın belirlendiği alandır Hudut. O çizgilerin içinde kalan bizim egemenlik sınırlarımızdır. Bunu korumak da bizim namus borcumuzdur. Dolayısıyla, yol geçen hanına dönen sınır kapılarımızı kesinlikle Cumhurbaşkanlığımızda, tam tersini yapacağız, her sınır kapısı bizim namusumuz olacak. Hiç kimse elini kolunu sallayarak bu sınırlardan Türkiye'ye giremeyecek. Bunun da herkes tarafından bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi