DİYARBAKIR - Tüm itirazlara rağmen kurulan çadırkente, karşıdan karşıya geçerken sivil polis aracı olduğu belirtilen aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren tutuklu annesi Dorudemir, toprağa verildi.

MA'nın haberine göre; Amed’te, birçok sivil toplum örgütünün "güvenli" bulmadığı için itiraz ettiği çadırkentte, karşıdan karşıya geçmek isterken sivil polis aracı olduğu belirtilen otomobilin çarpması sonucu Halise Dorudemir yaşamını yitirdi.  28 yıllık tutuklu Mahmuz Dorudemir’in annesi Dorudemir'e karşıdan karşıya geçerken yardımcı olan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi de kazada ağır yaralandı. Dorudemir’in canezesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. 

Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Dorudemir'in cenazesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyad Ceylan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve çok sayıda yurttaş katıldı. Dini vecibelerin ardından Dorudemir'in cenazesi toprağa verildi.

Dorudemir'e, karşıya geçmesi için yardım eden ve ağır yaralanan kişinin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi. 

28 YILDIR OĞLU İÇİN CEZAEVİ KAPILARINDAYDI 

Halise Dorudemir' in tutuklu oğlu Mahfuz Dorudemir, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde yer alıyor. Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Dorudemir'in, akciğerinde sürekli büyüyen tümörün sıçradığı kalp damarlarından ikisi tıkanıyor. Dorudemir, her yıl kalp ve akciğerindeki kitlenin milim milim büyümesi nedeniyle 3 kez anjiyo ameliyatı geçirdi. 

Anne Halise Dorudemir, hasta tutuklu oğlu için verdiği bir röportajda "Kimse çocuklarımızı sahipsiz sanmasın" diyerek yetkililere seslenmişti. Anne Dorudemir, son nefesine kadar hasta tutuklu oğlu için mücadele etti.

Editör: Haber Merkezi