DERLER Kİ Psikanalistler derker ki “ çocuklukta yaşadığınız travmalar bilinç altında hep kuluçkaya yatar ve bir ömür boyu sizinle yolculuk eder!” Bu tespit işin travma yanıdır! Zaten tedavisi de çocukluğuna inilerek yapılır! Bir de doğar doğmaz beyninize yüklenenler vardır! Tıpkı dil öğrensin diye çabalamadığınız küçük çocuklarınız gibi! Ev de günlük konuşmalarınız çocuğun beynine işlenir ve bir de bakarsınız ki konuşmaya başlamış! Sonra o çocuk beyine ailenin yükledikleri devreye girer! Bunların en tehlikelisi ırkçılıktır! Ne kadar katı yüklenmişse, o kadar tehlikeli bir canavarla karşı karşıyasınızdır! Bu canavar kimi zaman masum görünür ve bir hak hukuk savunuculuğu görünümü verebilir ama beynine kodlanan o ırkçılığı hiç bir zaman terk etmez ve sıradan bir durum karşısında ırkçınızın kanı kabarır! İşte tedavisi olanaksız hastalık! Yeni tanıdığım bir aile henüz küçük yaştaki çocuğuna bir siyasi akımın işaretlerini yaptırıp sosyal medyada paylaşmıştı! Bir eğitimci olarak resmin altına bunun yanlış olduğuna dair yorum yapmıştım! Bunu gören baba bana şiddetle tepki koymuş ve ırkçılığın anatomisi konusunda bir de bana ders vermeye kalkmıştı! Çocuklarımıza insanı ve onun taşıdığı değerleri öğretmek yerine, kendisinin farklı ve herkesten üstün olduğunu işlerseniz, ileriye tedavisi olmayan bir travma taşırsınız! Dikkatimi çeken ve üzerinde epey kafa yorduğum bir konu vardı! Sonuçta tüm ırkçıların bir Tanrı bağlılığı vardı! “Tanrı’nın yaratıcı olduğunu” en yüksek perdeden savunurlardı ama onun neden diğerlerini de yarattığını hiç sorgulamazlardı! Burada çıkan sonuç, ırkçılığın bir orta ve alt grup zekaya hitap etiği ve bu zekanın zaten sorgulamak ve algılamak gibi bir derdi olmadığını gösteriyor! İşte bu sınıfı ve grupları sistemler destekler ve her zaman yedeğinde bulundurur! Onları bir güç olarak kullanmak çok kolay ve zahmetsizdir! Bunlar derin yapıların göz bebeğidir! Günü gelince bir işaret yeter! Bunun en büyük örneği ülkemizdeki “ Maraş ve Madımak” olaylarıdır! Üstelik biliriz ki Maraş katliamı Kenan Evren cuntası için ısıtılan bir alt yapıydı ve devamında darbe yaparak bu ülkeyi elli yıl geriye götürmüştür! Şimdi bir ABD örneği var! Bir siyahi hunharca katledildi ve siyah/ beyaz farketmiyor, insanlar ırkçılığın yüzüne tükürüyor! İnsanlığın kurtuluşu burdan geçiyor! Irkçılığın yüzüne tükürmek!. .

 

DERLER Kİ
Psikanalistler derker ki “ çocuklukta yaşadığınız travmalar bilinç altında hep kuluçkaya yatar ve bir ömür boyu sizinle yolculuk eder!”
Bu tespit işin travma yanıdır! Zaten tedavisi de çocukluğuna inilerek yapılır!
Bir de doğar doğmaz beyninize yüklenenler vardır! Tıpkı dil öğrensin diye çabalamadığınız küçük çocuklarınız gibi! Ev de günlük konuşmalarınız çocuğun beynine işlenir ve bir de bakarsınız ki konuşmaya başlamış!
Sonra o çocuk beyine ailenin yükledikleri devreye girer! Bunların en tehlikelisi ırkçılıktır!
Ne kadar katı yüklenmişse, o kadar tehlikeli bir canavarla karşı karşıyasınızdır!
Bu canavar kimi zaman masum görünür ve bir hak hukuk savunuculuğu görünümü verebilir ama beynine kodlanan o ırkçılığı hiç bir zaman terk etmez ve sıradan bir durum karşısında ırkçınızın kanı kabarır!
İşte tedavisi olanaksız hastalık!
Yeni tanıdığım bir aile henüz küçük yaştaki çocuğuna bir siyasi akımın işaretlerini yaptırıp sosyal medyada paylaşmıştı! Bir eğitimci olarak resmin altına bunun yanlış olduğuna dair yorum yapmıştım!
Bunu gören baba bana şiddetle tepki koymuş ve ırkçılığın anatomisi konusunda bir de bana ders vermeye kalkmıştı!
Çocuklarımıza insanı ve onun taşıdığı değerleri öğretmek yerine, kendisinin farklı ve herkesten üstün olduğunu işlerseniz, ileriye tedavisi olmayan bir travma taşırsınız!
Dikkatimi çeken ve üzerinde epey kafa yorduğum bir konu vardı!
Sonuçta tüm ırkçıların bir Tanrı bağlılığı vardı!
“Tanrı’nın yaratıcı olduğunu” en yüksek perdeden savunurlardı ama onun neden diğerlerini de yarattığını hiç sorgulamazlardı!
Burada çıkan sonuç, ırkçılığın bir orta ve alt grup zekaya hitap etiği ve bu zekanın zaten sorgulamak ve algılamak gibi bir derdi olmadığını gösteriyor!
İşte bu sınıfı ve grupları sistemler destekler ve her zaman yedeğinde bulundurur!
Onları bir güç olarak kullanmak çok kolay ve zahmetsizdir!
Bunlar derin yapıların göz bebeğidir! Günü gelince bir işaret yeter!
Bunun en büyük örneği ülkemizdeki “
Maraş ve Madımak” olaylarıdır! Üstelik biliriz ki Maraş katliamı Kenan Evren cuntası için ısıtılan bir alt yapıydı ve devamında darbe yaparak bu ülkeyi elli yıl geriye götürmüştür!
Şimdi bir ABD örneği var!
Bir siyahi hunharca katledildi ve siyah/ beyaz farketmiyor, insanlar ırkçılığın yüzüne tükürüyor!
İnsanlığın kurtuluşu burdan geçiyor!
Irkçılığın yüzüne tükürmek!