Dünün Tanrıça, Filozof ve Bilge Kadın Ruhu Bugün Filizleniyor

Bugün kadınların bir kısmı modern köleleşme yaşamaktalar, bir kısmı ise Bilge kadın, Tanrıça kadın, Filozof kadın, Özgür kadın ruhuyla yaşıyor, yaşatıyor. 

Çocuğu doğuran kadındır, çocuğa şekil veren annedir. Bu bebeklik dönemi ile başlıyor çocukluk dönemiyle devam ediyor. Tabi ki sadece bu görev anneye verilmemeli, anne ve babaların ortak emeğiyle şekillenmeli.  Günümüz de erkeğin erk’leşmesi, kadının köleleşmesinin sebeplerinden biri de anne-babanın çocukları yetiştirme tarzından kaynaklanıyor.  Erkek, genelde dışarda demokrat, eşitlikten yana, hak hukuktan söz ederken mangalda kül bırakmaz. Derki: “kadın özgür olmalıdır, kadının özgürlüğünü savunuyorum ama annem, eşim, sevgilim, bacım, yengem kısacası kan bağı yakın olan kadınlar hariç”…

Günlük yaşamada olsun, siyasi çalışmalarımızda olsun, sosyal yaşamda olsun, ekonomik bağımsızlık alanında olsun, kadınında erkeğinde hiçte demokrat olmadıkları, tam tersine birbirlerine engel oldukları ortaya çıkıyor. Pratiği gelince, ne yazık ki, emek boyutuyla eşit yaklaşmış gibi görünenler de var.  Özgür bir toplumun inşaası, özgürleşen cinsiyetlerden geçer.  Özgür bir toplumun inşaasının ilkeleri ise;  Eş Başkanlık sistemi, Özgür birliktelik, özgür eş yaşam felsefisi, samimi dostluklar, yoldaşlık ve arkadaşlıklardır. Günümüzde çürümüş, kokuşmuş, yozlaşmış, tüketen mevcut topluma karşı birlikte, birbirimizin haklarına saygı duyarak mücadele etmeliyiz.

Dünden bugüne kadınlar; dünyanın aydınlanmasında, özgürleşmesinde, adaletinde, Barışa sundukları katkılarda büyük rol almışlardır. Örneğin; Bereket tanrıçası Kibele, Antikçağın kadın filozoflarından Miletli ASPASİA felsefe okulları açtıklarını ve zamanın ünlü filozoflarına dersler verdiklerini, Sokrates’in hocası olduğu biliniyor.

Türkiye’deki devrimci öncü kadınlardan biri de Behice Boɾan, Tüɾkiye İşςi Paɾtisinin son genel başkanı, siyasetci, akademisyen ve sosyologdur. İlk Kürt kadın sanatçılarında ise Meyrem Xan-Eyşe Şan’la biliniyor. Dünyada buna benzer nice Bilge kadınlar, Filozof kadınlar,  özgürlük ve barış için mücadele eden kadınlar da vardır.

Kaynak: http://www.bitlisbulteni13.net/yazarlar/hamza-ozkan/bugunun-kadinlari/3971/