HABER MERKEZİ- Operasyon sonucu yanlış adrese giren ABD polisleri, siyah ABD vatandaşı Amir Locke'u öldürdüğü görüntüler ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Minnesota eyaletinde eski polis memuru Derek Chauvin tarafından 25 Mayıs 2020 tarihinde gözaltına alınırken, nefessiz bırakılarak öldürülen siyah Amerikalı George Floyd’un ölümünün ardından Minneapolis’te bu kez, siyah bir ABD vatandaşının yanlış adrese giren polis tarafından öldürüldüğü anlara ait görüntüler yayımlandı.

Yerel Star Tribune gazetesinin haberine göre, 22 yaşındaki siyah Amerikalı Amir Locke'un, Minneapolis polis müdahale ekibinin (SWAT) sabah saatlerinde bir daireye düzenlediği baskın sonucu öldürüldüğü bildirildi.Yayınlanan görüntülerde, bir adamın kanepede yattığı ve oturma odasında giren polisler görülüyor.

Açıklama yapan yetkililer, daireye girdiklerinden yaklaşık 9 saniye sonra polislerin yaraladığı Amir Locke, götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Birkaç polis departmanından üç farklı kaynağa atıfta bulunan Star Tribune, bahsi geçen operasyonun komşu St. Paul'deki bir davayla bağlantılı olduğu düşünülen olayın Amir Locke ile alakası olmadığını kaydetti.Gazetenin haberine göre, polislerin vücut kamerasıyla kaydettiği görüntülerde, ekiplerin arama izinleri bulunan apartman dairesinin kapısını çalmadan kırarak girdikleri görülüyor.

George Floyd ailesinin avukatı Ben Crump, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Amir’in ailesinin olayla ilgili bir sonuç veya cevaba ulaşabilmesi için hukuki baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yaşananlar, 25 Mayıs 2020’de polis memuru Derek Chauvin’in yaklaşık on dakika boyunca diziyle boğazına basması sonucu ölen George Floyd olayını hatırlattı.

Floyd’un öldürülmesi Minneapolis’in yanı sıra ABD ve birçok ülkede ırkçılık ve polis şiddetine karşı büyük gösterilere yol açtı.

Amir Locke’in aile avukatının yakın zamanda konuyla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. ( MA )

Editör: Haber Merkezi