HABER MERKEZİ - Afganistanlı kadınlar, Taliban’ın ülkeyi yeniden ele geçirişinin birinci yılını protesto etmek amacıyla Afganistan ve Pakistan’da eylemler gerçekleştirdi.

Afganistan’ın 20 yılın ardından 15 Ağustos 2021’de yeniden Taliban’ın eline geçmesinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Afganistanlı kadınlar Afganistan ve Pakistan’da bir dizi protesto eylemi gerçekleştirdi.

Taliban’a karşı bir araya gelen çok sayıda kadın, “Kadınlar için adalet”, “Taliban soykırım failleridir!”, “Kimliğimizi ortadan kaldırmak, Taliban kimliğinde zorlama ve ikiyüzlülüktür”, “İyi ya da kötü terörist yoktur!” yazılı pankartlar taşıyarak,  “Terör insanlık için bir tehdittir!”, “El Kaide ve Taliban terörist gruplardır!”, “Ne Taliban'a, ne teröre!”, “Terör hükümetini tanımıyoruz!”, “Terörle işbirliği yapmayı bırakın!” ve “Terörün ve destekçileri yok edişin” sloganları attı.

 ‘Taliban teröristtir’

Kadınlar, “İyi ya da kötü terörist yoktur; El Kaide ve Taliban, her iki grup da aşırılıkçıdır. Adalet Joe'nun kadınları ve Afganistanlı kadın savaşçıların hareketi bugün kapalı bir alanda sivil protestolar düzenledi. Ve biz bu hazinenin destekçileriyiz. Teröristler, birini Afgan halkının hükümdarı yapıp onlarla anlaşma yapıp diğerini öldürürse çok boyutlu oyunlar oynarlar. Nedir bu BM kara listesine giren teröristler ayaklarının altına kırmızı halı serilerek karşılanıyor. Hakkani ağının liderleri ve Taliban teröristtir ve Eymen el-Zevahiri'den farkları yoktur” dedi.

( Kaynak: JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi