HABER MERKEZİ- İran’ın birçok kentinde Mahsa Amini’nin katledilmesine yönelik protesto gösterileri düzenlendi.

İran’ın birçok kentinde Mahsa Amini’nin katledilmesine yönelik protesto gösterileri 3 gündür devam ediyor. Bugün de birçok kentte gösteriler düzenlendi.

Gün içerisinde Tewrêz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri gösteri düzenleyerek İran rejimi karşıtı sloganlar attı.İran’ın başkenti Tahran’da da çok sayıda yurttaş sokaklara çıkarak gösterilere katılım çağrısında bulundu.

Rojhilat’ın İlam kentinde yapılan gösterilerde Hamaney karşıtı sloganlar atıldı. Zencan’da yapılan gösterilerde rejim güçleri göstericilere doğrudan ateş açtı.

Ayrıca Hamedan’daki göstericiler İran rejim güçlerine ait bir merkezi ateşe verirken, göstericiler tarafından Qezwên’de İran rejim güçlerine ait bazı araçlara el konuldu. Yine Tebriz’de göstericiler ve rejim güçleri arasında çatışmalar çıktı.

Rojhilat’ın Bane, Diwandere, Seqiz, Mihabad, Meriwan, Kirmaşan ve diğer birçok kentinde gösteriler ise sürüyor. Bu kentlerde dün de esnaflar dükkanlarını kapatarak tepkilerini göstermişti.

Gösterilerin devam ettiği tüm kentlerde rejim güçleri göstericilere sert bir şekilde saldırıyor. Bu saldırılarda şimdiye kadar 5 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Öte yandan alanlara çıkan İranlı kadınlar, dans eşliğinde taktıkları başörtülerini yaktı. 

(Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi