Özlem Armen

ALMANYA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- NRW Eyaleti'nden sonra Berlin Eyaleti de Kamu Tüzel Kişilik Statüsü'nü onayladı. 

Alevi Örgütlerinden Berlin Alevileri kutlma masajı; "Alevi hak mücadelesine hayırlı olsun... NRW Eyaleti'nden sonra Berlin Eyaleti de Kamu Tüzel Kişilik Statüsü'nü onayladı. Onur ve gurur duyduğumuz güzel bir günü daha geride bıraktık.  Berlin Eyaleti'nin onayladığı ve yasallaşan Kamu Tüzel Kişilik Statüsü (Körperschaft des öffentlichen Rechts "dün Berlin Cemevimizde gerçekleştirilen coşkulu ve heyecanlı, bir o kadar da duygu yoğunluğu ile resmiyete kavuştu. 

Türkiye'de Aleviler dayatılan torba yasasına, kanun hükmünde kararname ile kurulan Alevi Bektaşi Kültür Cemevi Başkanlığı yani kayyum atama politikalarına en güzel cevap Berlin'den verilmiş oldu.

Türkiye'de de bir gün mutlaka Aleviler tüm haklarına kavuşacaktır. Buna hiç bir güç engel olamayacaktır. Bu değerli kazanımın elde edilmesinde emek veren başta kurucu üyelerimiz olmak üzere her Can'a özelikle teşekkür ediyorum. Berlin Cemevimizin ortaya koyduğu caba ve emeğe ayrıca teşekkür ediyorum. Berlinli Aleviler başta olmak üzere tüm Alevi camiasına hayırlı uğurlu olsun. Mücadeleye devam... Aşk ile" 

Editör: Haber Merkezi