HABER MERKEZİ- DAİŞ’in liderleri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürülmesine ilişkin bilgi paylaşan ABD Başkanı Joe Biden, operasyonu Demokratik Suriye Güçleri ortaklığında gerçekleştirdiklerini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye’nin Türkiye’nin denetiminde olan İdlib’te düzenlenen bir operasyonda DAİŞ’in liderlerinden Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürdüğünü açıklamıştı.

 İdlib’in Atme köyü yakınlarındaki bir eve, ABD Özel Kuvvetler tarafından düzenlenen operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Operasyonda DAİŞ’in  yeni lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıklayan Biden, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“*Askerlerimizin cesareti ve başarısı sayesinde sivil ölümleri minimuma indirildi. Aileler ve çocukların zarar görmemesi için kendi askerlerimizi daha çok riske atarak havadan bir saldırı yerine yerden saldırı düzenledik.

*Teröristler işledikleri suçlardan dolayı adaletle yüzleşmek yerine kendilerini patlattı.

*ABD güçleri çok başarılı bir şekilde bu zor operasyonu yürüttü. Ordumuz, ülkemizi, ABD halkını ve müttefiklerini güvende tutmaya devam ediyor.

*Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile ortaklığımız da faydalı oldu. Ortaklarımız, aylarca işbirliği içinde çalışarak bu operasyonun başarılı olmasında katkıda bulundu.”

Editör: Haber Merkezi