HABER MERKEZİ- Rusya’ya yönelik yaptırımları duyuran ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya'nın 1 trilyon dolar değerindeki varlığını donduruyoruz" dedi.

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik kara operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Biden’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"*Putin bu savaşı tercih etti. Şimdi kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak,

*Rusya ordusunun finansmanını kısıtlayacağız.

*Güçlü yaptırımlar verdim ve yeni sınırlamalar getirdim. Bu yaptırımları özellikle tasarladık ki uzun vadeli etkisi güçlü olsun. G7 liderleri ile konuştum ve hepimiz tümüyle anlaştık. Rusya'nın dolar, pound ve yen üzerinden işlem yapmasını engelleyeceğiz.

*Rusya borsası yüzde 50 oranında değer kaybetti. Şimdi Rus merkez bankasını engelliyoruz. 1 trilyon dolar değerindeki varlığını donduruyoruz. En büyük bankalarının varlığını donduruyoruz. 4 tane daha bankalarını bloke ettik ABD'deki tüm varlıkları dondurulacak.

*Şunu da ifade edeyim. Ordumuz, güçlerimiz hiçbir şekilde Ukrayna'da Rusya'yla savaşmayacak. Güçlerimiz Avrupa'ya gidip Ukrayna'da savaşmayacak. Orada sadece NATO müttefiklerimizi koruyup, müttefiklerimize destek vereceğiz."

Biden, ulusal güvenlik konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" demişti. Biden Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bu sabah G7'deki mevkidaşlarımla görüşüp Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya yaptığı sebepsiz saldırıyı konuştuk ve Rusya'yı sorumlu tutmak için yıkıcı yaptırım paketleri ile ekonomik önlemler uygulama konusunda anlaştık. Ukrayna'nın cesur halkının yanındayız" ifadelerini kullanmıştı. (MA )

Ayrıntılar geliyor…

Editör: Haber Merkezi