DÜNYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Yılda bir kez Otomobilsiz Kentler Günü‘nde gerçekleşen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Eylül ayının üçüncü pazar günü 120 şehirde eşzamanlı olarak yapılacak. İlki 2013’te İzmir’de gerçekleşen etkinliğe ilerleyen yıllarda İstanbul, Ankara ve Adana gibi pek çok şehrin katılmasıyla birlikte hızla büyüyen tur, Türkiye genelinde yapılan bir organizasyona dönüştü.


“Bisikletli kadınlar olarak varız, istediğimiz gibi, istediğimiz zaman yollarda oluruz” mesajını vererek farkındalık yaratmaya çalışan ve trafikten boğulan ancak başka alternatif olmadığını düşünen insanlara bisikletin de bir ulaşım aracı olduğunu göstermeyi hedefleyen turun başlıca amacı ise bisiklete binen kadın sayısını artırmak.



Farklı il ve ilçelerdeki gönüllü kadın katılımcılarla koordineli bir şekilde yürütülen etkinlik, turu kendi şehrinde düzenlemek isteyenler sayesinde geniş bir alana yayılıyor.

Etkinliğin kurucuları Sema Gür ve Pınar Pinzuti, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu yaşadığı şehirde yapmak isteyenlerle bağlantıya geçerek turu nasıl yapmaları gerektiği konusunda bilgiler veriyor. Ön hazırlıkları Nisan ayında başlayan turun tanıtımları çeşitli mecralarda yapılarak Eylül ayında gerçekleştiriliyor.



Bu yıl da Eylül ayının üçüncü Pazar günü gerçekleşecek olan tura katılım için herhangi bir kayıt ya da başvuru yapmak gerekmiyor. Tamamen ücretsiz yapılan bir etkinlik olan tura katılımla ilgili her türlü detayı ise etkinliğin web sitesindenveya sosyal medya hesaplarından edinmek mümkün.

kaynak www.cyclistmag.com.tr
Editör: Haber Merkezi