HABER MERKEZİ – Avrupa’da düşüş eğiliminde olsa da dünya genelinde Covid-19 vakalarındaki artış sürüyor. Vaka sayısı 11 milyon sınırında, can kaybı 520 binin üzerinde. DSÖ, Ortadoğu’nun kritik bir eşikte olduğu uyarısında bulunurken, Amerika kıtasında da durum kritik. Türkiye’deyse İstanbul, Ankara, Antep, Konya ve Bursa en çok vakaların olduğu şehirler. TTB, salgının kontrol altına alınmadığına, aksine daha da sıkıntılı bir sürece evrildiğine dikkat çekiyor. Güncel gelişmeler sayfamızda.


 

11:15 | Brezilya’da bir günde bin 252 kişi öldü


Latin Amerika’da “salgının merkez üssü” olarak nitelendirilen Brezilya’da son 24 saatte bin 252 kişi yaşamını yitirdi.

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son can kayıplarıyla beraber ülkedeki virüs kaynaklı ölü sayısı 61 bin 884’e yükseldi. Ülkede vaka sayısı ise 1 milyon 496 bin 858.




10:40 | Şırnak için yeni kararlar


Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurulu, “normalleşme” adımları sonrası vaka sayısında ciddi artışın yaşandığı kente dair kimi kararlar aldı.

Kurul, sosyal mesafe, dezenfektan ve temizlik şartıyla internet kafe ve salonları ile elektronik oyun yerlerinin faaliyetine izin verdi.

Vali ve kaymakamlar başkanlığında muhtar ve halk toplantılarının yeniden başlatılmasına karar veren kurul; tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin de faaliyete geçmesini kararlaştırdı.




09:50 | ABD’de günlük vaka sayısında rekor: 55 bin


ABD’de Corona virüsü vakalarındaki artış sürüyor. Ülkedeki günlük vaka sayısında rekor yaşandı. Son 24 saatte 55 bin yeni vaka tespit edildi.

Reuters’ta yer alan habere göre bu, salgın döneminin yeni rekoru olarak kayıtlara geçti.

Bu alandaki rekor günlük 54 bin 771 ile Brezilya’da bulunuyordu.




09:45 | CHP Milletvekili Mahmut Tanal ‘Corona’ şüphesiyle hastaneye kaldırıldı


Meclis Adalet Komisyonu’na getirilen çoklu baro sistemi düzenlemesi görüşmeleri sırasında rahatsızlanan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı.

Rahatsızlanması üzerine Meclis revirine götürülen Tanal’a Covid-19 testi yapıldı. Tanal, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Terleme ve boğaz ağrısı şikayetleri olduğu öğrenilen Tanal’ın komisyonda oturduğu koltuk da dezenfekte edildi.

( Gazete Karınca )
Editör: Haber Merkezi